Grasshoppers wil Daniël de Ridder langer aan zich binden

Daniël de Ridder is dichtbij een nieuwe verbintenis bij Grasshoppers. De voormalige Ajacied is bezig aan zijn eerste seizoen bij de gewezen Zwitserse grootmacht. Zijn eenjarige contract heeft een optie voor een tweede seizoen, die binnenkort bij een bepaald aantal officiële optredens automatisch kan worden gelicht.

Grasshoppers wil Daniël de Ridder langer aan zich binden

'Maar ongeveer twee maanden terug heeft Grasshoppers al laten weten met me verder te willen, zelfs voor langere tijd', vertelt De Ridder. 'Dit seizoen heeft mij persoonlijk heel goed gedaan. Een paar duels heb ik beslissend kunnen zijn.'

Niettemin wil de voormalige vleugelspeler van Celta de Vigo, Birmingham City, Wigan Athletic en Hapoel Tel Aviv zijn opties afwachten. De voorbije periode toonden enkele Zwitserse teams interesse. Daarnaast zijn bij het sportief zwalkende Grasshoppers (zevende plaats in de negen teams tellende Super League) momenteel grote veranderingen gaande.

Zo stapte donderdag het clubbestuur op. Onder hen vice-voorzitter Alain Sutter, die vorige zomer in zijn hoedanigheid De Ridder naar Zürich haalde. De positie van trainer Ciriaco Sforza is fragiel, helemaal na zijn clash met de onlangs weer gestopte Johann Vogel.

'De huidige situatie is momenteel niet helemaal stabiel', weet De Ridder. 'Dat zet je wel aan het denken. Het is afwachten wat er gebeurt. Als voetballer is het plezier weer terug. Maar op dit moment heb ik geen haast om te beslissen.' (Vincent Okker) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's