Grapjas Di Canio blesseerde ploeggenoot, Fàbregas leeft mee met roddelpers

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Grapjas Di Canio blesseerde ploeggenoot, Fàbregas leeft mee met roddelpers
© Pro Shots

'Ik ben bang voor honden en Paolo wist dat. Een paar dagen voor onze eerste Romeinse derby nodigde Paolo alle nieuwe spelers bij hem thuis uit. We kwamen daar binnen en er zat een hond in de tuin, hard blaffend. Ik zei tegen de rest dat we moesten oppassen. Toen ik me omdraaide voelde ik iets tegen me aan springen. Ik begon te schreeuwen: de hond heeft me gebeten, de hond heeft me gebeten! Maar het was Paolo die een grap uithaalde. Ik was zo bang dat ik een spier verrekte. Ik lag er toen een maand uit. Dit hebben we natuurlijk onder ons gehouden. Stel je voor dat de coach erachter was gekomen hoe ik geblesseerd was geraakt...'
Gaby Mudingayi kende in 2005 een valse start bij Lazio en dat kwam vooral door ploeggenoot Paolo Di Canio, zo vertelt de middenvelder aan Sky Italia. Maar uiteindelijk kwam alles goed. 'Toen ik naar Lazio vertrok werd ik door veel mensen gewaarschuwd. Ze zeiden dat het een moeilijke club was en dat de fans racisten waren. Maar al bij de eerste training kwam ik erachter dat Lazio één grote familie is.'

© Pro Shots

• Thuiswerken is niet voor iedereen een optie. Cesc Fàbregas leeft mee met de fotografen van de roddelpers.

Romelu Lukaku bewijst bij Internazionale weer dat hij een neusje voor de goal heeft, maar toch blijft er kritiek op zijn aanname. Tijdens een Q&A op Twitter kreeg de Belg daar ook een sarcastische vraag over. Lukaku kaatste de bal terug.

• Liverpool-verdediger Andrew Robertson laat zien hoe een dag in zelfisolatie er voor hem uitziet. Vooral Trent Alexander-Arnold heeft het druk, maar ook Virgil van Dijk krijgt een belletje van de linksback.

Carel Eiting kan altijd nog overwegen om over te stappen naar het wielrennen. Enkele Ajax-voetballers namen het vrijdag in een race op het onlineplatform Zwift op tegen renners van Jumbo Visma en Eiting won de wedstrijd. De middenvelder was ruim een minuut sneller dan Pascal Eenkhoorn en Robert Gesink. Steven Kruijswijk, die nog verder achterliep, liet het er niet bij zitten en stelde een rematch voor. 'PSV - Ajax, klassieker?', vroeg de PSV-supporter.

'Die kat zorgde er bijna voor dat we gingen scheiden'
Francesco Totti wordt nog steeds badend in het zweet wakker als hij droomt over de eerste weken dat zijn vrouw Ilary Blasi en hij een kat in huis namen. Oké, misschien is dat wat overdreven, maar tijdens een livesessie op Instagram gaf de legende van AS Roma aan dat het huisdier geen goede invloed had. 'Ik was woest op mijn vrouw omdat ze een naaktkat had gekocht, Donna Paola heet ze. 's Nachts moest ze in ons bed liggen, tussen onze benen. Ze is een lief beest, maar daardoor gingen we wel bijna scheiden. Ilary wilde altijd al een kat en ik bleef erbij dat ik dat niet wilde. Toen kwam ze op een dag ineens met die kat thuis. Zij maakt alle keuzes in ons gezin, blijkt wel weer. Uiteindelijk ben ik ook verliefd geworden op de kat.'

'Ik kreeg een boete omdat ik een sigaar rookte in Wembley!'
• Chelsea zendt zaterdag op de eigen app de FA Cup-finale van 2009 tegen Everton opnieuw uit. De Londenaren wonnen onder leiding van Guus Hiddink met 2-1 en de Nederlandse trainer blikte op de clubwebsite terug op de wedstrijd. Hiddink onthulde ook dat hij naderhand een boete kreeg omdat hij een sigaar rookte om de winst te vieren. 'De FA Cup is een prijs die niet alleen in Engeland, maar in de hele wereld een behoorlijk status geniet. Het was prachtig om de trappen op te lopen en de spelers de beker zien ontvangen. Voorafgaand vond ik het mooi dat alle fans samen naar het stadion liepen, dat zagen we vanuit de bus. In Nederland zijn supporters gescheiden door hekken. In Engeland niet, dat is het echte voetbal. Er zijn rivaliteiten en fans hebben allemaal hun voorkeur, maar ze moeten gewoon samen kunnen lopen. Zo hoort het.'

• In zijn tuin lukt het Claudio Bravo ondertussen prima om fit te blijven tijdens de coronastop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Voormalig Real Madrid-voorzitter Ramón Calderón blikt in gesprek met de krant AS terug op de 'deal van het eerste decennium van deze eeuw': het strikken van Cristiano Ronaldo. Manchester United besloot de Portugees in 2009 aan te bieden bij Barcelona, zo laat Calderón weten. Op dat moment leek een overgang naar De Koninklijke al een feit. 'Alex Ferguson wilde niet dat hij naar Real zou vertrekken, omdat wij meer prijzen hebben gewonnen dan Manchester United. Barcelona was dolblij met die kans, maar Ronaldo was heel duidelijk: hij hield zich aan een eerdere afspraak met ons.'

Financieel gezien had Ronaldo ook geen keuze: hij had eerder al een principeakkoord bereikt met Real Madrid. 'Er was ook een document opgesteld: als een van beide partijen de overeenkomst zou verbreken, zou er dertig miljoen aan de andere partij moeten worden betaald.'

'We sluiten aan in de rij topclubs met onder meer Juventus, Real Madrid, Manchester United en Chelsea, die ook drie tenues voor één seizoen hebben. Of ik iets kan verklappen over de kleuren? Thuis is rood-wit, de rest een goed bewaard geheim.'
• Ajax is komend seizoen te bewonderen in drie verschillende tenues, een primeur in de clubhistorie. Algemeen directeur Edwin van der Sar komt met de onthulling in gesprek met De Telegraaf.

• Zo goed was Lionel Messi in het seizoen 2018/19: buitenaards.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• We feliciteren Donny van de Beek en Denzel Dumfries. De Ajacied en PSV'er zijn respectievelijk 23 en 24 jaar geworden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Wojciech Szczesny (30), Divock Origi (25), Lukasz Fabianski (35), Guyon Fernandez (34), Robbert Schilder (34) en Johnatan Opoku (30) mogen er een jaartje bij optellen. Van harte!

• Het is deze zaterdag precies vijf jaar geleden dat PSV beslag legde op de landstitel. Het betekende het eerste kampioenschap voor de Eindhovenaren sinds 2008.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.