Graham Potter bedankt voor Ajax-vacature

Reacties

Graham Potter wordt niet de nieuwe trainer van Ajax. Met de 48-jarige Engelsman werden serieuze gesprekken gevoerd over het hoofdtrainerschap bij de Amsterdammers, maar hij heeft volgens bronnen rond de club voor de eer bedankt.

Graham Potter bedankt voor Ajax-vacature

Potter, die eerder al bij Ajax is aangeboden, was een voorname kandidaat om na dit seizoen John van 't Schip te vervangen als hoofdtrainer. Na de laatste gesprekken in het weekend heeft hij de clubleiding laten weten op dit moment niet in te willen stappen - en dus zal Ajax de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer een vervolg moeten geven.

De afzegging van Potter kan niet los worden gezien van de chaos in het bestuur van Ajax. De Engelsman werd afgelopen zomer aangeboden in Amsterdam en onlangs opnieuw, maar het is aannemelijk dat de ontstane onrust Potter aan het twijfelen gebracht heeft, omdat hij bij Chelsea ook het slachtoffer geworden is van bestuurlijke chaos.

Potter maakte naam voor zichzelf bij Brighton & Hove Albion en dwong daar een overstap naar Chelsea af, maar het avontuur in Londen eindigde al na een half jaar vanwege slechte sportieve resultaten.

Lees op VI PRO meer over de werkwijze van Graham Potter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.