Gözübüyük frustreert Yilmaz: ‘Maar ik had wel moeten schieten’

Reacties

Burak Yilmaz zorgde zaterdag voor een opvallend moment tijdens de uitwedstrijd van zijn Fortuna Sittard tegen Sparta Rotterdam. De Turkse spits had bij een 1-1 stand de kans om uit te halen, maar tot verbazing van velen bleef hij plotseling stilstaan. Fortuna verloor de wedstrijd met 3-1.

Gözübüyük frustreert Yilmaz: ‘Maar ik had wel moeten schieten’
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
3 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Yilmaz, die op 2 september de laatste van zijn vier Eredivisie-doelpunten maakte, zag een overtreding van Sparta-verdediger Shurandy Sambo op Iñigo Córdoba en rekende op ingrijpen van Serdar Gözübüyük. De scheidsrechter gaf echter geen strafschop. ‘Maar het was er zeker een’, meent Yilmaz twee dagen later nog steeds. ‘En in de tweede helft hadden we nóg eens recht op een strafschop, die we weer niet kregen’, verwijst hij naar een door de scheidsrechter en VAR niet bestrafte handsbal van Bart Vriends.

‘Iedereen zei dat het een strafschop was, maar hij (Gözübüyük, red.) negeerde alles en zocht niet eens contact met de VAR. Ik vind het onbegrijpelijk. Echt, ik ben er nog steeds ontstemd over. En het is ook niet de eerste keer dat we dit seizoen worden benadeeld. Dat frustreert me.’ Wegens aanmerkingen op de leiding werd Yilmaz op Het Kasteel bestraft met zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij een schorsing moet uitzitten tijdens de aankomende thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

Dat Yilmaz in kansrijke positie voor een strafschop appelleerde in plaats van uithaalde, zorgde het afgelopen weekeinde voor veel onbegrip. De 37-jarige spits baalt zelf ook van zijn eigen reactie. ‘Ik had natuurlijk gewoon op goal moeten schieten. Dit overkomt me niet nog een keer.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.