Gouweleeuw legt dolend Werder Bremen op het hakblok

Donkere wolken pakken zich samen boven het Weserstadion, waar Werder Bremen in de tweede speelronde van de Bundesliga ook puntloos bleef tegen FC Augsburg (1-2).

De kritiek was hevig op trainer Viktor Skripnik en zijn equipe na de uitschakeling in het toernooi om de DFB-Pokal door een derdedivisionist en de 6-0 nederlaag tegen Bayern München in de eerste speelronde van het nieuwe Bundesliga-seizoen. De hoofdcoach zou niet in staat zijn dit 'café-elftal' te motiveren, de spelers zouden het shirt van Werder niet waard zijn.

Het was veelzeggend dat de ploeg tegen Bayern slechts twee schoten op doel produceerde, tekenend voor de offensieve onmacht en de weinig effectieve spits Aron Jóhannsson. Maar tegen FC Augsburg - met Jeffrey Gouweleeuw en Paul Verhaegh negentig minuten binnen de lijnen - werd het doel wel gevonden door de ex-aanvaller van AZ. In de 45ste minuut nam hij de openingstreffer voor zijn rekening en liet hij de Werder-fans weer eens juichen, maar dat gejoel verstomde na rust toen de bezoekers de achterstand ombogen naar een voorsprong.

In de persoon van Gouweleeuw bracht een andere voormalige contractspeler van AZ Augsburg in de 52ste minuut na een hoekschop langszij. Met zijn eerste doelpunt in de Bundesliga tekende Gouweleeuw voor 1-1. Konstantinos Stafylidis stelde de drie punten veilig met de 1-2 in de 73ste minuut en dompelde de thuisploeg andermaal in rouw. Daardoor neemt de onrust bij de Bremer hekkensluiter alleen maar verder toe.