Goudhaantje Shaqiri redt Liverpool na blunder Alisson

Reacties

Liverpool heeft ten koste van aartsrivaal Manchester United de koppositie in de Premier League heroverd. Xherdan Shaqiri redde met twee treffers Liverpool-doelman Alisson, die met een gigantische fout de 1-1 aan Manchester United cadeau deed.

Goudhaantje Shaqiri redt Liverpool na blunder Alisson
Liverpool
Liverpool
3 - 1
Manchester United
Manchester United

VI's Süleyman Öztürk zei deze week al in de voorbeschouwing op Liverpool - Manchester United: Liverpool heeft momenteel op elke positie een betere speler dan de aartsrivaal uit Manchester. United-coach José Mourinho sloot zich daar met niet-letterlijke bewoordingen bij aan. Hij stelde dat The Red Devils ver verwijderd zijn van het elftal dat voldoet aan het ideaalplaatje van de Portugese manager. Voor The Reds van collega Jürgen Klopp had Mourinho zelfs complimenten over. Samenvattend stelde Mourinho dat Liverpool wél een ploeg heeft om prijzen te pakken in tegenstelling tot zijn eigen formatie.

Een blik op de ranglijst van de Premier League onderstreept die woorden. Het verschil tussen Liverpool en United was voor aanvang van de North West Derby liefst zestien punten. Liverpool wilde op het eigen Anfield de koppositie heroveren van Manchester City, dat gisteren met 3-1 won van Everton. Voor United was het vooral zaak de topvijf niet nóg verder uit het oog te verliezen. Het gat tussen nummer vijf Arsenal en nummer zes United bedroeg namelijk acht punten.

In het eerste bedrijf leek helemaal niets uit te wijzen dat United een resultaat zou kunnen halen tegen de voetbalmachine van Klopp. Het wachten op de 1-0 duurde voor de Liverpool-fans 24 minuten. Ashley Young verloor Sadio Mané volledig uit het oog, waardoor de Senegalees de bal op de borst kon aannemen en middels een volley de ban brak.

Blunder
Een eenvoudige middag lag in het verschiet voor Liverpool, waar Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum uiteraard een basisplek kregen. Een kapitale fout van Alisson hielp United echter zomaar in het zadel. De Liverpool-doelman was midweeks nog de grote held in het Champions League-duel met Napoli. Met een fantastische redding op een schot van Arek Milik hielp de Braziliaanse doelman zijn Liverpool aan een 1-0 zege en overwintering in het miljardenbal. Tegen United was hij de schlemiel nadat hij een voorzet van Romelu Lukaku losliet en zo voor de voeten van Jesse Lingard zag belanden: 1-1.

Aan het spelbeeld veranderde na die gelijkmaker helemaal niets. De spelers van Liverpool probeerden massaal de fout van hun doelman te herstellen. Na een uur spelen was Wijnaldum de enige veldspeler van Liverpool die nog geen poging had gewaagd op het doel van David de Gea.

Shaqiri
Het resultaat volgde ruim een kwartier voor tijd. Mané baande zich met fraaie bewegingen een weg door de United-defensie en zag zijn voorzet uiteindelijk voor de voeten van invaller Xherdan Shaqiri belanden. De Zwitser zag zijn poging via de onderkant van de lat in het doel belanden.

Omdat United er aanvallend nog steeds niets tegenover wist te zetten, was het Shaqiri die het goudhaantje van The Reds werd. Zeker toen hij tien minuten voor tijd ook zijn tweede van de wedstrijd noteerde. Via het been van Eric Bailly viel de bal achter De Gea, waarmee de eindstand op 3-1 werd bepaald. En dus wint Liverpool voor het eerst sinds 2013 op eigen veld weer eens van Manchester United en behoudt de ploeg van Klopp de ongeslagen status. Mourinho ziet de zorgen zich bij United opstapelen en de topvijf verder uit het zicht verdwijnen met al meer goals tegen dan heel vorig seizoen. 

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.