Pavlidis is ook in Waalwijk goud waard voor AZ

Na een matige eerste helft is AZ er toch in geslaagd van RKC Waalwijk te winnen. De ploeg van Pascal Jansen wint dus ook de tweede Eredivisie-wedstrijd: 1-3. Daardoor is AZ koploper.

RKC Waalwijk
1 - 3
AZ
AZ

AZ speelde nagenoeg met dezelfde spelers als vorige week tegen Go Ahead Eagles, alleen Jordy Clasie ontbrak wegens een blessure. Vangelis Pavlidis, die in de belangstelling van meerdere clubs staat, is er nog altijd bij.

AZ domineerde de eerste helft en drong aan op een vroege 0-1. Daar waar Jens Odgaard na tien minuten dicht bij een goal was, kreeg ook Vangelis Pavlidis een uitgelezen kans om te scoren. De enige kans die RKC kreeg was van Denilho Cleonise, die op Mathew Ryan stuitte. Toch was het AZ dat het meeste aandrong. De goal van RKC vlak voor rust viel dan ook uit het niets. De bal ging op de stip na hands van Dani de Wit. Michiel Kramer pakte het cadeautje gretig uit. De voorsprong was tegen de verhouding in, maar niemand in Waalwijk die daar om klaagde. Kort daarna had Cleonise 2-0 moeten maken.

AZ realiseerde zich dat het in de tweede helft orde op zaken moest stellen en slaagde daar ook in. Via verdediger Dario Van Den Buijs maakte Pavlidis 1-1 en daarna was het De Wit die scoorde. Pavlidis omspeelde de RKC-defensie à la Messi en daarna kwam de bal bij de voeten van de middenvelder, die knap binnenwerkte.

Door geklungel achterin bij RKC kon AZ de wedstrijd in de slotfase beslissen. Verdediger Juriën Gaari zat mis en daardoor kon invaller Ernest Poku op het doel van RKC af. Hij bediende Pavlidis, die koeltjes zijn tweede van de wedstrijd maakte. Het bleek de definitieve nekslag voor de Waalwijkers. RKC leek het wel te geloven en berustte zich in de tweede nederlaag van het seizoen.