Gouden wissels Ten Hag helpen Utrecht langs Twente

Nummer vier FC Utrecht heeft zondagmiddag overtuigend gewonnen van FC Twente: 3-0. Invaller Nacer Barazite nam de Domstedelingen in de tweede helft bij de hand en was binnen zeven minuten verantwoordelijk voor een goal en een assist. Ook invaller Richairo Zivkovic pikte nog een doelpunt mee.

FC Utrecht begon scherp aan het duel in Stadion Galgenwaard. De eerste kans was voor de sterk spelende Zakaria Labyad, maar hij faalde oog in oog met FC Twente-doelman Nick Marsman. Even later redde de 26-jarige keeper op een schot van Gyrano Kerk en bood Stefan Thesker assistentie op de doellijn.

In de tiende minuut kwam Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin heel erg goed weg met een gele kaart. Na een slordige bal van Yassin Ayoub greep Leeuwin in met een steenharde tackle met twee benen vooruit. Later was het duel iets meer in balans en creëerden beide ploegen kansjes. Een goal van Labyad werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust kreeg Enes Ünal een grote kans namens FC Twente, maar doelman David Jensen keerde zijn inzet. Voordat de teams de kleedkamers opzochten was er nog een wereldredding van Marsman op een geplaatste vrije trap van Ayoub.

In de 58ste minuut kwam Barazite in de ploeg voor Labyad en dit bleek een gouden zet van Ten Hag. Binnen zeven minuten had de 26-jarige Arnhemmer al een assist en een doelpunt achter zijn naam. Eerst leverde hij een geweldige voorzet af op het hoofd van Kerk. Even later waren de rollen omgedraaid en schoot Barazite de bal in de korte hoek na een pass van Kerk. Marsman zag er niet goed uit bij die 2-0 van FC Utrecht.

Het slotakkoord was voor een andere invaller: Zivkovic schoot in de 78ste minuut raak. Twee wissels van Ten Hag maakten zondagmiddag zodoende het verschil voor Utrecht.

Door de overwinning van de thuisploeg blijft het verschil met nummer vijf Vitesse vijf punten. Het was bovendien alweer de vierde zege op een rij voor FC Utrecht. De Tukkers zakken niet op de ranglijst en bezetten nog altijd de zevende plaats in de Eredivisie, al weet de ploeg van René Hake dat door een straf deelname aan de play-offs uitgesloten is.