Turkije heeft de koppositie in Groep G heroverd. Maar gemakkelijk ging het de volgende Oranje-opponent niet af in Gibraltar.

Gibraltar
0 - 3
Turkije
Turkije

Turkije had woensdag een zeker ogende zege door de vingers laten glippen. Bondscoach Senol Günes kreeg er in de Turkse media flink van langs na het 2-2 gelijkspel tegen Montenegro. Gibraltar oogde als een welkome tegenstander om het chagrijn weg te spelen.

Met een flink gewijzigde ploeg, waarin onder anderen Feyenoorder Orkan Kokcü een basisplaats had, werd in de Britse kroonkolonie de jacht geopend op eerherstel. De eerste bouwsteen voor de herstelwerkzaamheden leek al snel te liggen. Na een overtreding van Ethan Britto op Efecan Karaca kreeg Turkije na twee minuten een strafschop.

Enes Ünal liet deze uitgelezen kans liggen, zoals Turkije in de eerste helft alle mogelijkheden de score te openen onbenut liet. Met verse krachten Hakan Calhanoglu, Halil Dervisoglu (archieffoto) en Kenan Karaman werd de jacht op een treffer bij aanvang van de tweede helft nieuw leven ingeblazen.

Het bleek een gouden ingreep van Günes, want op aangeven van Calhanoglu tekende Dervisoglu in de 54ste minuut voor de bevrijdende openingstreffer. Na ruim een uur was het de aangever van de 0-1 die de marge vergrootte. In de slotfase maakte Karaman een einde aan alle onzekerheid voor Turkije op weg naar de wedstrijd tegen Nederland van dinsdag.