Gouden wissel Kostic luistert met succes naar advies Stevens

Filip Kostic redde in de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 een punt (1-1) voor VfB Stuttgart. Trainer Huub Stevens had hem duidelijke instructies gegeven en dat leverde resultaat op.

Toen Kostic in de 69ste minuut in het veld kwam, stond Stuttgart op een 1-0 achterstand. 'Ik heb tegen Kostic gezegd dat hij moest proberen in schietpositie te komen. Daar is hij bij de gelijkmaker in geslaagd', doelde Stevens op het doelpunt van Kostic, die in de 72ste minuut de eindstand op 1-1 bepaalde.

'We wilden tegen Mainz meer stabiliteit in ons spel brengen en dat is ons gelukt', vertelde Stevens op de clubwebsite. 'Vanwege de achterstand bij rust moesten we wat meer risico nemen om offensief gevaarlijker te worden. We hopen nu tot het einde van het jaar nog meer punten te pakken.'

Dinsdag gaat Stuttgart op bezoek bij Hamburger SV en volgende week zaterdag sluit de ploeg van coach Stevens het jaar 2014 af met een thuiswedstrijd tegen promovendus Paderborn.