Goudeerlijke Klaassen wuift excuses weg: 'Mijn fout kwam niet door blessure'

Reacties

Davy Klaassen heeft de volledige verantwoordelijkheid genomen voor de fout die hij zaterdagmiddag maakte. Een verkeerde pass van de middenvelder van Werder Bremen werd genadeloos afgestraft door Fortuna Düsseldorf. In Duitsland werd gesteld dat dat kwam door een blessure die hij even daarvoor had opgelopen. Geen sprake van, zegt Klaassen nu.

Goudeerlijke Klaassen wuift excuses weg: 'Mijn fout kwam niet door blessure'

Werder Bremen beleefde zaterdag een ontluisterende middag. Op bezoek bij de promovendus ging de ploeg met 4-1 onderuit, wat in de strijd om de Europese tickets bijzonder slechts nieuws betekende. Bij de 3-1 speelde Klaassen een negatieve hoofdrol. Nadat hij nog wel een penalty had verdiend (waaruit de 2-1 viel) leverde hij de bal zomaar in, wat de inleiding was voor de derde treffer van de thuisploeg.

Over die misser ging het na afloop van de wedstrijd veelvuldig. Vlak daarvóór was de Nederlander namelijk hard in botsing gekomen met een tegenstander, waarna hij op de reservebank gehecht moest worden: Klaassen had behoorlijke last van zijn oor en hoofd. Hij probeerde het nog wel even, maar direct na zijn foute pass werd hij alsnog naar de kant gehaald.

Dinsdag werd Klaassen op een persconferentie uiteraard gevraagd naar die situatie, maar hij stak de hand in eigen boezem. Was de foute pass het gevolg van de opgelopen kwetsuur? 'Nee, ik voelde me na die botsing gewoon goed', gaf Klaassen eerlijk toe. 'Ik had alleen een klein beetje last van mijn oor. Die tegengoal mag je mijn fout noemen, maar ik denk niet dat je kunt zeggen dat het aan die blessure lag. Dit is me ook wel eens zónder klachten overkomen.'

Pas na zijn blunder ging het mis, vertelt de ex-Ajacied. 'Onze dokter heeft de hele tijd tegen me gepraat, ik was er helemaal bij. Maar na mijn fout keek ik even naar boven en toen begon ik me slechter te voelen, ik zag wat vlekken voor mijn ogen. Dus de wissel was uiteindelijk terecht.' Overigens gaat het inmiddels weer beter met Klaassen. 'Ik train volledig mee. Misschien moet ik bij sommige duels af en toe even extra oppassen, maar verder is alles oké.'

Klaassen: 'Zou die kampioenswedstrijd tegen De Graafschap opnieuw willen spelen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.