Afstraffing voor Klaassen en co in strijd om Europees ticket

Werder Bremen heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen in de strijd om een Europees ticket. De Bundesliga-club verloor met ruime cijfers bij Fortuna Düsseldorf, terwijl Eintracht Frankfurt het naliet om afstand te nemen van de concurrentie voor de Champions League-plaatsen.

Fortuna Düsseldorf
4 - 1
Werder Bremen

Davy Klaassen kan met Werder Bremen met een beetje geluk nog Europees voetbal halen, maar daarvoor was de start van de uitwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf allesbehalve sterk. De Nederlandse middenvelder zag Benito Raman al in de eerste minuut scoren na een combinatie met Rouwen Hennings. Halverwege de eerste helft werd het ook nog 2-0. De defensie van Werder bleef achteruit lopen. Kenan Karaman kreeg de ruimte, kapte en draaide en rondde af.

Mede dankzij Klaassen kreeg Werder daarna de kans om de aansluitingstreffer te maken. De middenvelder werd namelijk gevloerd in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Max Kruse schoot raak, waardoor de bezoekers weer mochten hopen. Vroeg in de tweede helft tilde Düsseldorf de marge echter weer naar twee. Karaman was nu de aangever en Hennings tikte de bal binnen. Kort daarna moest Klaassen van het veld met een hoofdblessure. Kevin Mohwald verving hem en Düsseldorf prikte er daarna nog een goal bij via Markus Suttner.

Davy Klaassen wordt behandeld aan een hoofdwond.
Eintracht Frankfurt
0 - 0
Hertha BSC
Hertha BSC

Eintracht Frankfurt is met een vierde plek en de halve finale in de Europa League bezig aan een topseizoen, maar voelt in de Bundesliga wel de hete adem van Borussia Mönchengladbach, 1899 Hoffenheim en het Bayer Leverkusen van Peter Bosz in de nek. De vierde plek geeft namelijk recht op een felbegeerd Champions League-ticket. Tegen Hertha BSC stond Jonathan de Guzman in de basis. Jetro Willems viel in de tweede helft in voor Sebastian Rode. Bij de ploeg uit Berlijn startte Karim Rekik en viel Javairô Dilrosun na zeventig minuten in.

Het was een open wedstrijd met kansen aan beide kanten, maar het doel daadwerkelijk vinden bleek voor zowel Frankfurt als Hertha een lastiger karwei. De Berlijnse doelman Rune Jarstein redde op een poging van Ante Rebic, terwijl aan de andere kant Vedad Ibisevic naast kopte na een voorzet. In de tweede helft kreeg ook De Guzman even ruimte, maar hij schoot hoog over. Vervolgens moest Hertha met tien man verder nadat Lukas Klunter zijn tweede gele kaart pakte. Gescoord werd er niet meer, waardoor het Leverkusen van Bosz, dat vrijdag met 1-4 won bij FC Augsburg, is ingelopen op Frankfurt.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

RB Leipzig is na zaterdag zeker van de derde plaats en kan het seizoen zodoende rustig uitspelen. Timo Werner opende na negentien minuten de score op aangeven van Yussuf Poulsen. De spits draaide weg bij zijn directe tegenstander en schoot raak. Vincenzo Grifo zorgde na rust voor de gelijkmaker door keeper Peter Gulacsi te foppen. De Hongaar was bij een vrije trap nog bezig met zijn muurtje, terwijl het fluitsignaal al had geklonken. Grifo schoot raak in de linkerhoek. Uiteindelijk bezorgde Emil Forsberg de thuisploeg de zege door na een handsbal een strafschop te benutten. Leipzig is daardoor ook verzekerd van een plek in de groepsfase van de Champions League voor volgend seizoen.

Timo Werner viert zijn treffer tegen SC Freiburg.
Hannover 96
Hannover 96
1 - 0
FSV Mainz 05

Hannover 96 vocht tegen FSV Mainz 05, waar Jean-Paul Boëtius in de basis stond, voor misschien wel de laatste kans om degradatie te voorkomen. Vooraf bedroeg de achterstand op de zestiende plek van VfB Stuttgart zes punten. Hannover werd uiteindelijk in het zadel geholpen door de bezoekers, waar het in de tweede helft achterin even helemaal misging. Linton Maina speelde Hendrik Weydandt aan, die voor de enige treffer van de middag zorgde. Concurrent Stuttgart speelt later op de zaterdag thuis tegen Borussia Mönchengladbach.

Lees hieronder een verslag van de spectaculaire derby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04: