Bayer Leverkusen houdt Champions League-droom Bosz levend

Bayer Leverkusen blijft in de race voor een plek in de topvier van de Bundesliga. De ploeg van Peter Bosz won vrijdag zijn derde competitiewedstrijd op rij en zit Eintracht Frankfurt op de hielen.

FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 4
Bayer Leverkusen

Bosz had in aanloop naar het duel van vrijdagavond aangegeven dat hij nog op Champions League-voetbal mikt en weet dat zijn ploeg daarvoor bij de eerste vier moet eindigen. De achterstand op Eintracht Frankfurt (dat momenteel vierde staat) bedroeg voorafgaand aan het duel bij Augsburg vijf punten, maar is nu teruggebracht tot twee punten. Frankfurt heeft nog wel een duel tegoed en speelt zaterdag thuis tegen Hertha BSC. Bosz' Leverkusen heeft daarna nog drie wedstrijden de tijd om Frankfurt in te halen.

Augsburg won afgelopen zaterdag nog met 6-0 van VfB Stuttgart en wilde tegen Leverkusen het laatste stapje richting definitieve handhaving zetten. Met Jeffrey Gouweleeuw in het hart van de verdediging begon de thuisploeg goed en in de twaalfde minuut kwam Augsburg op voorsprong, via een rake kopbal van Kevin Danso uit een hoekschop. Het antwoord van Leverkusen liet niet lang op zich wachten. Drie minuten na de openingstreffer ramde Kevin Volland na een goede pass van Charles Aránguiz de gelijkmaker binnen.

De openingsfase van het duel in de WWK Arena was erg aantrekkelijk en Leverkusen leek in de twintigste minuut op voorsprong te komen, toen Lucas Alario op aangeven van Mitchell Weiser binnentikte. De VAR constateerde echter dat Weiser net buitenspel stond op het moment dat hij werd aangespeeld en dus werd de treffer geannuleerd. Later in de eerste helft produceerde Alario uit een kansrijke positie nog een afzwaaier en vlak voor rust schoot hij de bal op de lat.

Bosz baalde van de 1-1 ruststand, maar zag zijn ploeg kort na de onderbreking alsnog op voorsprong komen. Julian Brandt stuurde Volland weg en zijn voorzet werd met een subtiele voetbeweging tot assist gepromoveerd door Kai Havertz. Dat een goal van Jonathan Tah hierna werd afgekeurd vanwege buitenspel, bleek uitstel van executie te zijn voor Augsburg. Tah maakte even later uit een rebound alsnog de 1-3 en besliste daarmee de wedstrijd. Vlak voor tijd kwam het slotakkoord op naam van Brandt. Bosz hoopt nu dat Hertha zaterdag voor een verrassing kan zorgen in Frankfurt.