Götze uitgeroepen tot Europa League Speler van de Week

Reacties

Mario Götze is uitgeroepen tot Europa League Speler van de Week. De andere genomineerden waren Victor Osimhen (Napoli), Declan Rice (West Ham United) en Juanmi (Real Betis).

Götze uitgeroepen tot Europa League Speler van de Week
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 2
Real Sociedad
Real Sociedad

De 29-jarige Götze hielp PSV donderdag met een doelpunt en een assist aan een punt in de Europa League-wedstrijd tegen Real Sociedad. De overige Europa League-tegenstanders in Groep B zijn AS Monaco en Sturm Graz. Over twee weken, op 30 september, gaan de EIndhovenaren op bezoek in Oostenrijk.

De eretitel onderstreept de uitstekende seizoensstart van Götze. De Duitser staat, inclusief zijn productie tegen Real Sociedad, dit seizoen al op vijf doelpunten en vier assists in twaalf wedstrijden voor PSV. Komende zondag nemen Götze en co het in het eigen Philips Stadion op tegen Feyenoord.

Overige genomineerden
Osimhen, Rice en Juanmi grijpen dus naast de prijs van Europa League Speler van de Week. Osimhen behoedde Napoli bij Leicester City met twee goals in de laatste 21 minuten voor een nederlaag (2-2), terwijl Rice zijn 150ste wedstrijd voor West Ham opluisterde met zijn eerste treffer in Europa. Zijn 2-0 was de nekslag voor Dinamo Zagreb. Juanmi was op zijn beurt twee keer trefzeker tegen Celtic, dat donderdag uiteindelijk met een 4-3 nederlaag huiswaarts keerde.

Götze regisseert bij PSV: 'Hij is niet alleen de eerste viool, maar het hele orkest'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.