Götze krijgt duidelijke opdracht: meer doelpunten dan gele kaarten

Reacties

Mario Götze is begonnen aan zijn tweede seizoen bij Eintracht Frankfurt. Zijn coach, Dino Toppmöller, hoopt vooral meer doelpunten van zijn sterspeler te gaan zien.

Götze krijgt duidelijke opdracht: meer doelpunten dan gele kaarten
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
1 - 0
Darmstadt 98
Darmstadt 98

Götze maakte vorig jaar de overstap van PSV naar Eintracht Frankfurt. Zijn eerste seizoen bij de club was een daverend succes, ook al waren zijn cijfers niet heel denderend. Götze maakte maar drie competitiedoelpunten. Dat moet een stuk beter kunnen, denkt Toppmöller.

'We hopen dat hij opnieuw een sleutelspeler voor ons kan worden', zei Toppmöller in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd, zondag tegen Darmstadt 98. 'Maar ik heb hem wel gezegd dat hij gerust een paar extra doelpunten mag maken. Dat hij daar in het bekertoernooi direct mee is begonnen, heeft me erg goed gedaan.'

Frankfurt begon het seizoen vorige week met een 7-0 bekerzege op 1.FC Lokomotive Leipzig. Götze nam de 2-0 voor zijn rekening en is nu nog maar twee doelpunten van zijn vorige seizoentotaal verwijderd. Toen scoorde Götze immers niet in het bekertoernooi, niet in de Champions League en niet in het duel om de Europese Super Cup: hij hield het bij drie competitietreffers.

Toppmöller waardeert Götze als spelverdeler op zijn middenveld. 'Maar ik verwacht toch dat hij wat vaker in scoringspositie gaat komen, omdat hij deze kwaliteit gewoon heeft. Hij kan het', zei de oefenmeester, daarmee ongetwijfeld terugdenkend aan een bepaald doelpunt dat Götze negen jaar geleden voor de Duitse ploeg maakte. 'Hij moet zichzelf gewoon dwingen om vaker naar voren te gaan.'

Hoeveel goals Götze dit seizoen moet maken? Daar heeft Toppmöller nog niet met de wereldkampioen van 2014 over gesproken. 'Ik heb hem gewoon gezegd dat hij meer doelpunten moet maken dan gele kaarten moet pakken. Als hij dit hele seizoen geen geel krijgt, heeft hij dat al gedaan', besloot de coach met een knipoog. Vorig seizoen kreeg Götze in alle competities tien gele kaarten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.