Götze had meer tijd gewild: 'Benzema speelt nu zijn beste voetbal'

Reacties

Mario Götze vindt het jammer dat hij niet volledig is geslaagd bij Bayern München. De aanvallende middenvelder stond tussen 2013 en 2016 onder contract bij de topclub, maar was nooit onomstreden en speelde in zijn laatste seizoen zelfs maar veertien wedstrijden. Götze denkt dat het anders had kunnen lopen, al wil hij niet 'in het verleden blijven hangen'.

Götze had meer tijd gewild: 'Benzema speelt nu zijn beste voetbal'
© Pro Shots

© Pro Shots

In een interview met L'Équipe blikt Götze terug op zijn dienstverband bij Bayern. Hij maakte in 2013 voor 37 miljoen euro de controversiële overstap van Borussia Dortmund naar de rivaal, maar keerde uiteindelijk weer terug op het oude nest en speelt sinds 2020 voor PSV. 'Ik denk dat ik meer tijd had moeten nemen bij Bayern', vertelt de dertigjarige middenvelder.

'Je ziet het aan Robert Lewandowski: die speelt sinds 2014 voor Bayern en speelt de afgelopen twee jaar nog beter dan in het begin. Ik heb mezelf die tijd niet gegeven, maar de club gaf me die tijd ook niet. Dat is een belangrijke factor', stelt Götze, die in totaal 114 officiële wedstrijden speelde voor Bayern, waarvan 73 in de Bundesliga. 'Karim Benzema speelt in zijn dertiende seizoen voor Real Madrid zijn beste voetbal.'

Gotze heeft geen spijt van zijn carrièreverloop. 'Ik ben blij waar ik ben', geeft hij aan. 'Misschien zou ik meer prijzen hebben gewonnen als ik naar Liverpool was gegaan toen Jürgen Klopp me wilde hebben (in 2016, red.). Het zou ook leuk zijn geweest om terug te keren bij Bayern om te laten zien waarom ik daar had kunnen blijven. Maar niemand weet hoe mijn leven er dan zou hebben uitgezien. Ik ben niet iemand die in het verleden blijft hangen. Je kunt de tijd niet terugdraaien en dat is prima.'

In het interview spreekt de Duitser niet uitgebreid over zijn toekomst, al is die momenteel wel veelbesproken. Met de dag neemt de kans op een zomers vertrek bij PSV toe. Hij heeft nog een doorlopend contract van twee seizoenen in Eindhoven, maar daarin staat een clausule dat Götze voor vier miljoen euro de club mag verlaten. Roger Schmidt wil hem graag meenemen naar Benfica.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.