Gosens wijst Newcastle United af en staat voor toptransfer binnen Serie A

Reacties

Robin Gosens staat voor een nieuwe, prachtige stap in zijn loopbaan. Internazionale is druk bezig met de komst van de vleugelspeler, die moet worden overgenomen van Atalanta Bergamo. Gosens kon ook naar Newcastle United, maar heeft de Engelsen ondanks een beter salarisvoorstel afgewezen.

Gosens wijst Newcastle United af en staat voor toptransfer binnen Serie A
© Pro Shots

Atalanta en Inter zijn het eens geworden over een transfersom voor Gosens, die voor maximaal 25 miljoen euro van club zal gaan wisselen. Inter gaat de Duits international eerst voor een halfjaar huren en neemt hem vervolgens voor 22 miljoen euro definitief over. In Milaan kan Gosens via bonussen nog drie miljoen euro bij elkaar spelen voor Atalanta.

Gosens moet het nu nog persoonlijk eens zien te worden met Inter, maar problemen worden er niet verwacht. De 27-jarige linksback heeft Newcastle United afgewezen, ook al kon hij bij de rijkste club van de wereld meer verdienen dan in Milaan. 'Waarom? Omdat dit Inter is', zegt Paolo Busardò, die als consultant meewerkt aan de transfer. Hij werd woensdag gesignaleerd bij het hoofdkantoor van Inter en wilde na afloop van het onderhoud dat hij daar had best wat tegen de media zeggen.

'Het is nog niet officieel, er zijn nog wat dingetjes die we moeten regelen', zei Busardò voor de camera van Sky Italia. 'Ik weet niet of het vandaag al afgerond zal worden, we zullen zien. We hopen dat we de juiste oplossing voor alle partijen kunnen vinden.'

Met zijn aanstaande transfer naar de kampioen en koploper van Italië staat Gosens opnieuw voor een mooie promotie in zijn loopbaan. De back speelde in Nederland voor Vitesse (in de jeugd), FC Dordrecht en Heracles Almelo en verhuisde in de zomer van 2017 naar Italië, waar hij voor Atalanta ging spelen. Voor die club kwam hij tot dusver tot 157 wedstrijden, waarvan 25 in Europese competities. In dienst van Atalanta groeide hij bovendien uit tot Duits international.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.