Gokkende Toney kreeg strafvermindering door psychiatrisch expert

Reacties

De straf voor Ivan Toney had nog hoger uit kunnen vallen. De aanvaller van Brentford werd voor acht maanden geschorst voor het gokken op wedstrijden, waaronder die van zijn eigen ploeg. Het hadden er echter elf kunnen zijn.

Gokkende Toney kreeg strafvermindering door psychiatrisch expert
© Pro Shots

Een psychiatrisch expert die verscheen voor de regelcommissie van de FA heeft Toney gediagnosticeerd als gokverslaafde en trok de conclusie dat hij hulp nodig had. Toney, die belooft spoedig zijn kant van het verhaal te vertellen, heeft volgens de FA herhaaldelijk gelogen in de eerste ondervragingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voorts is vermeld dat Toney is gestopt met wedden op voetbal, maar niet op andere sporten, en dat Toney 'vastberaden is om zijn gokprobleem te bestrijden met therapie'. Dat levert hem een strafvermindering op, geen elf maar acht maanden langs de kant. Eerst wilde de FA zelfs vijftien maanden eisen, maar dat werd al teruggebracht omdat Toney schuld had bekend.

Brentford heeft beloofd zijn aanvaller te helpen waar ze maar kunnen en verwachten hem in september terug als zijn schorsing erop zit. Het rapport concludeert dat Toney 126 keer op een wedstrijd gegokt heeft in een competitie waar zijn club in speelde, 29 keer op een wedstrijd van zijn eigen ploeg, en vijftien keer gokte hij dat hijzelf zou scoren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.