Goednieuwsshow Makkelie: arbiter fluit halve finale Champions League

Reacties

Danny Makkelie mag zich opmaken voor een prachtig affiche. De Nederlandse scheidsrechter is dinsdag de scheidsrechter bij de halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Chelsea.

Goednieuwsshow Makkelie: arbiter fluit halve finale Champions League
© Pro Shots

Makkelie staat er goed op bij de UEFA, zo is inmiddels wel gebleken. Eerder werd al bekend dat hij komende zomer EK-wedstrijden mag fluiten, net als Björn Kuipers. Dinsdag geeft de Nederlandse scheidsrechter ook acte de présence in de halve finale van de Champions League in Madrid, waar het heenduel tussen Real en Chelsea op het programma staat.

In de kwartfinales floot Makkelie geen Champions League-wedstrijd, maar hij hanteerde wel al zeven keer eerder de fluit in het huidige hoofdtoernooi van de Champions League. Hij floot onder meer Juventus - Barcelona en de achtste finale tussen Real Madrid en Atalanta Bergamo.

Makkelie brak onlangs met assistent-scheidsrechter Mario Diks nadat een treffer van Cristiano Ronaldo niet werd toegekend bij de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Portugal terwijl de bal wel over de lijn was geweest. In Madrid wordt Makkelie nu bijgestaan door assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries. Kevin Blom en Jochem Kamphuis zijn respectievelijk VAR en assistent-VAR. Orel Grinfeeld uit Israël is vierde man.

Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Chelsea
Chelsea
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.