Goede uitgangspositie Molde na winst op Heerenveen

SC Heerenveen lijkt al na de eerste wedstrijd in de play-offs van de Europa League kansloos voor een plek in de groepsfase. De ploeg van trainer Marco van Basten verloor met 2-0 van het Noorse Molde FK.

De Friezen begonnen slap aan de wedstrijd en binnen een minuut kreeg Molde twee uitstekende mogelijkheden. Heerenveen kon maar ternauwernood voorkomen dat Mattias Moström inschoot en uit de daaropvolgende hoekschop was Daniel Hestad gevaarlijk.

Het antwoord van Heerenveen liet niet lang op zich wachten. Oussama Tannane schoot twee keer van afstand. Het was de start van een fase waarin Heerenveen wat beter in de wedstrijd kwam. Dat resulteerde ook een kans voor Marten de Roon, maar doelman Espen Bugge Pettersen redde knap.

Na ruim een half uur kwam de thuisclub op voorsprong door een doelpunt van Magnus Eikrem, die Kristoffer Nordfeldt in de verre hoek met een hard schot passeerde. Heerenveen leek van slag door de 1-0, want het duurde lang voordat de ploeg van Van Basten zich herpakte.

Pas na een uur kregen de Friezen via Arsenio Valpoort weer een uitstekende mogelijkheid, maar de invaller kopte over uit een voorzet van Gianni Zuiverloon. Nog geen minuut later kreeg hij opnieuw een kopkans, maar dit keer kopte hij ruim naast het Molde-doel.

Aan de andere kant bracht keeper Nordfeldt uitstekend redding op een inzet van Vegard Forren, waardoor Heerenveen met een kleine nederlaag huiswaarts leek te keren. Maar in blessuretijd bepaalde Moström na defensief geklungel van Heerenveen de eindstand op 2-0. Foto: VI Images