Goed nieuws voor Van Marwijk: Australische held Cahill keert terug in Engeland

Reacties

Millwall heeft Tim Cahill teruggehaald. Hiermee keert de aanvallende middenvelder tot het einde van het seizoen terug bij de club waar het voor hem allemaal begon.

Goed nieuws voor Van Marwijk: Australische held Cahill keert terug in Engeland

De 38-jarige Australiër tekende maandagavond een contract tot de zomer bij de club uit het Championship. Hij kan zaterdag al zijn rentree gaan maken voor The Lions bij het uitduel met het Reading van de Nederlandse manager Jaap Stam. Naar verluidt was ook Nottingham Forest geïnteresseerd in de oude rot, maar wilde Cahill liever terugkeren in The Den.

In 1997 werd Cahill uit de jeugd van Sydney United gehaald door de Engelse club. Hij speelde daar tot medio 2004 meer dan tweehonderd duels, waarin hij meer dan vijftig keer trefzeker was. Vervolgens volgde een overstap naar Everton als beloning, hier stond hij acht seizoenen onder contract. Na avonturen in Amerika en China, keerde hij in 2016 terug in Australië bij Melbourne City. Hier wist de in Sydney geboren international elf keer te scoren in 28 duels.

De routinier verliet de club uit de A-League eind 2017, maar had wel een club nodig om ritme op te doen voor het aanstaande WK in Rusland. Hier zal de kersverse bondscoach Bert van Marwijk zeker willen beschikken over een fitte Cahill. De Australiër kan de vierde speler worden die op vier WK's achter elkaar trefzeker is. De Duitsers Miroslav Klose en Uwe Seeler en de Braziliaanse legende Pelé gingen hem voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.