Goed nieuws voor Chelsea: Stamford Bridge mag vol tegen Real Madrid

Reacties

Chelsea speelt de kwartfinale van de Champions League tegen Real Madrid normaal gesproken in een volgepakt Stamford Bridge. De Britse regering heeft wijzigingen aangebracht in de licentie van de club, die de afgelopen twee weken geen tickets mocht verkopen.

Goed nieuws voor Chelsea: Stamford Bridge mag vol tegen Real Madrid
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Door de banden van eigenaar Roman Abramovich met de Russische president Vladimir Poetin kreeg Chelsea te maken met verschillende sancties, waaronder een verbod op de kaartverkoop. Die ontzegging wordt nu gedeeltelijk opgeheven, meldt de BBC. The Blues mogen weer kaartjes verkopen voor uitwedstrijden in de Premier League, bekerduels en wedstrijden van het vrouwenelftal. Dat heeft de Britse regering besloten.

Dat betekent dat voor onder meer de kwartfinale tegen Real Madrid in de Champions League weer tickets mogen worden aangeboden. De Spaanse koploper komt woensdag 6 april op bezoek in Londen. Ook de halve finale van het toernooi om de FA Cup tegen Crystal Palace mag worden bijgewoond door supporters van Chelsea. Dat duel wordt gespeeld op Wembley.

Geen recettes
De Engelse topclub hoeft overigens niet te rekenen op recettes. Het geld dat wordt verdiend met de kaartverkoop verdwijnt rechtstreeks in de kas van de Premier League en andere organisatoren. Daarbij is de regeling niet van invloed op thuiswedstrijden in de Premier League. Die zijn nog steeds enkel voorbehouden aan seizoenkaarthouders.

Chelsea heeft de Britse overheid verzocht het geld dat wordt gegenereerd door de kaartverkoop niet zelf te innen, maar te doneren aan oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Dat verzoek wordt in overweging genomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.