Goed nieuws voor Barcelona in aanloop naar Ajax-uit

Barcelona-trainer Gerardo Martino is tevreden met de prestatie die zijn elftal leverde tegen Granada. Hij zag zijn elftal niet alleen met 4-0 winnen, maar ook goed spelen. Bekijk hier de samenvatting.

Goed nieuws voor Barcelona in aanloop naar Ajax-uit

Barcelona miste door een blessuregolf tegen Granada onder meer Víctor Valdés, Dani Alves, Jordi Alba, Xavi en Lionel Messi. Toch kende het weinig problemen, zag Martino vanaf de bank met genoegen aan. 'Voor Barcelona is behalve winnen – wat het belangrijkste is – ook de esthetiek van het spel van belang. Wij proberen het publiek gelukkig te maken. Ik heb een goed Barcelona gezien.'

Dinsdag gaat Barcelona in de groepsfase van de Champions League op bezoek bij Ajax. Over de manier waarop Neymar en doelman Pinto de rollen van de geblesseerde Messi en Valdés invulden, was Martino tevreden en de kans is dan ook aanwezig dat hij dezelfde variant tegen Ajax probeert. 'Neymar deed het erg goed als valse nummer negen. Pinto speelt altijd uitstekend als hij moet invallen. Hij moest twee reddingen verrichten en dat deed hij perfect.'

Middenvelder Xavi heeft inmiddels groen licht gekregen en kan het duel met Ajax halen. De Spaanse middenvelder hervatte zondag de groepstraining bij Barcelona, nadat hij uitgeschakeld was met een spierblessure.

Onder anderen Valdés, Alves, Alba en Messi ontbreken in Amsterdam sowieso wegens blessures. Linksback Adriano voegde zich zondag bij de al uitgebreide ziekenboeg met een enkelblessure en is daardoor niet inzetbaar tegen Ajax. Alexis Sánchez is dinsdag geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen