Goed gemoed bij Juventus na buitengewoon knappe reeks

Reacties

Het seizoen van Juventus leek in het najaar al dood en begraven. Ternauwernood redde La Vecchia Signora nog een plekje in de Europa League, want in de Champions League was het avontuur gauw gedaan. Ook in de Serie A liep het niet of nauwelijks. Het keerpunt is er inmiddels en lijkt aan te houden: ook 2023 werd met een driepunter begonnen.

Goed gemoed bij Juventus na buitengewoon knappe reeks
© Pro Shots
Cremonese
Cremonese
0 - 1
Juventus
Juventus

Een 0-1 bij het bescheiden Cremonese is op zichzelf niets om over naar huis te schrijven, maar het is de zevende competitiezege op rij voor de ploeg uit Turijn. Bijzonderder nog: in al die wedstrijden hield Juventus de nul. Door die stabiele defensie en de nederlaag van Napoli later op de avond, is Juventus zelfs enigszins terug in de titelrace. Het gemoed is dus beter in Turijn.

Massimiliano Allegri, een paar maanden geleden nog verguisd, is de trainer over wie de Italiaanse kranten nu hun hoofd breken: wat is zijn geheim? De trainer was ondanks de moeizame wedstrijd genadig voor zijn ploeg. 'We wisten dat het moeilijk ging worden. Cremonese zet druk, we moeten hen feliciteren omdat het lastig voetballen is tegen die ploeg. Na rust werden we iets beter en we hebben toch een stap naar voren gezet, da's belangrijk.'

Tegenstander Cremonese was boos omdat de openingstreffer van Cyriel Dessers werd afgekeurd omdat de Belg een overtreding op Danilo zou hebben begaan. 'Het team verdiende het. Giovanni Ayroldi is een uitstekende scheidsrechter, maar dit heeft hij verkeerd gezien. Dat is een fout, niets meer. Maar Dessers' doelpunt was geldig', somberde coach Massimiliano Alvini.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.