Goal Dost helpt Wolfsburg aan tweede zege op rij

VfL Wolfsburg vervolgt de weg omhoog. De ploeg van trainer Lorenz-Günther Köstner won op bezoek bij Hoffenheim, mede dankzij een doelpunt van Bas Dost (1-3).

Goal Dost helpt Wolfsburg aan tweede zege op rij

Wolfsburg nam al vroeg het heft in handen. Na zeven minuten werd een voorzet van Ivica Olic gemist door Hoffenheim-doelman Tim Wiese, waarna Makoto Hasebe binnen kon werken. Twintig minuten later was het de beurt aan Dost.

De Nederlander werd perfect bediend door Josue na knullig balverlies van Hoffenheim. Hij kon de bal in de loop meenemen en schoot via de binnenkant van de paal raak. Het betekende zijn vijfde doelpunt in dienst van VfL Wolfsburg.

Tien minuten voor tijd besliste Naldo het duel met een snoeiharde vrije trap vanaf 28 meter. Het doelpunt van Eren Derdiyok vlak voor tijd was slechts voor de statistieken nog bepalend.

Marcel Schäfer speelde zijn 174ste competitiewedstrijd voor VfL Wolfsburg. Daarmee vestigde de linksback en achtvoudig Duits international een clubrecord. Sinds 2007 was Miro Karhan de speler met de meeste duels ooit voor Die Wölfe.

Wolfsburg wint voor de derde keer in de afgelopen vier duels en neemt langzaam maar zeker afscheid van de kelder van de Bundesliga. Het staat nu dertiende met veertien punten. Hoffenheim heeft twee punten minder. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's