Toulouse heeft vrijdagavond door een late tegentreffer zijn meerdere moeten erkennen in Olympique Lyonnais. De trefzekere Zakaria Aboukhlal moest zijn hoofdrol uiteindelijk afstaan aan Alexandre Lacazette.

Toulouse
Toulouse
1 - 2
Olympique Lyonnais

Bij Toulouse begon niet alleen Aboukhlal in de basis, maar ook Stijn Spierings, Branco van den Boomen en Thijs Dallinga verschenen aan de aftrap. In een wedstrijd waarin Lyon duidelijk de overhand had, kwam de uitploeg tien minuten voor rust ook op voorsprong. Lacazette benutte een penalty, nadat Jeffinho licht werd vastgehouden door Gabriel Suazo.

Slechts drie minuten heeft Lyon van de voorsprong kunnen genieten. In eerste instantie dacht Van den Boomen de gelijkmaker al binnen te schieten, maar zijn poging werd nog van de doellijn gehaald. De rebound bleek een prooi voor Aboukhlal, die daarmee de 1-1 maakte. In het vervolg maakte Lyon de meeste aanspraak op een treffer en net op het moment dat Toulouse de buit binnen dacht te hebben, ging het alsnog mis.

Na eerder een strafschop weggegeven te hebben, werd Suazo twee minuten voor tijd helemaal de schlemiel. Hij schoof de bal in de opbouw zo in de voeten van zijn tegenstander en na een voorzet leek Lacazette zijn tweede van de avond te maken. Uit een herhaling bleek dat Logan Costa het laatste tikje gaf (2-1).

Zo verliest Toulouse weer eens na twee zeges. Volgende week wacht een uitduel met Lorient. De week daarop staat Toulouse in de finale van de Coupe de France tegen Nantes.