Go Ahead-doelwit Marsman één jaar langer in Enschede

Nick Marsman stond deze zomer al in de belangstelling van Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk, maar donderdagmiddag meldt FC Twente dat het de verbintenis van de 22-jarige doelman met een jaar heeft verlengd tot medio 2015.

Go Ahead-doelwit Marsman één jaar langer in Enschede

De laatste weken trok met name Go Ahead hard aan de komst van Marsman, die afgelopen seizoen ook al onder de lat stond bij de promovendus uit Deventer. Twente hield een nieuwe verhuur echter tegen, omdat de derde doelman van Jong Oranje tijdens het afgelopen EK Onder-21 zich dit seizoen bij de A-selectie van trainers Michel Jansen en Alfred Schreuder zal voegen.

Zeker nu de onlangs van FC Volendam overgenomen Sonny Stevens drie maanden is uitgeschakeld door een schouderblessure en Nikolay Mihaylov aast op een transfer naar het buitenland is Twente er alles aan gelegen om Marsman in de Grolsch Veste te houden. De Zwollenaar moet met de twintig jaar oudere Sander Boschker gaan strijden om de positie van eerste keeper.

'We zijn blij dat we het contract met Nick hebben verlengd', stelt technisch manager Cees Lok op de clubwebsite. 'Hij is een talentvolle doelman uit onze eigen opleiding, die vorig jaar veel ervaring heeft opgedaan bij Go Ahead Eagles. Komend seizoen maakt hij deel uit van de eerste selectie bij FC Twente en kan hij zich als doelman verder ontwikkelen.'

Marsman zelf kan er goed mee leven dat hij bij Twente moet gaan strijden om speelminuten. 'Ik ben uiteraard erg blij mee met de verlenging van mijn contract. Het blijkt maar weer dat het snel kan gaan. Vorig jaar heb ik met Go Ahead Eagles ervaring kunnen opdoen in de Jupiler League en nu krijg ik die kans in de Eredivisie met de eerste selectie van FC Twente. Ik kijk uit naar dit seizoen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen