Go Ahead pakt eerste periodetitel na zege op Veendam

Go Ahead Eagles heeft de eerste periodetitel gewonnen. De ploeg van Andries Ulderink won met 3-0 van BV Veendam. FC Zwolle won eveneens en AGOVV en De Graafschap deelden de punten.

Go Ahead Eagles-BV Veendam 3-0De eerste prijs is binnen voor het uitstekend aan de competitie begonnen Go Ahead Eagles. De ploeg van Andries Ulderink pakte de eerste periodetitel. De koploper in de Jupiler League kwam pas laat op gang. Zeven minuten na rust opende Koen van der Biezen de score. Kort daarop kreeg BV Veendam-verdediger Niek Loohuis de rode kaart.

Op het moment dat Halil Colak, na een uur, de 2-0 maakte, kon er al langzaam aan de champagne-kurken gedraaid worden in Deventer. Deze mochten definitief los toen Van der Biezen een kwartier voor tijd zijn tweede en Go Aheads derde maakte.

AGOVV Apeldoorn-De Graafschap 2-2De het duel tussen de subtoppers AGOVV en De Graafschap kende geen winnaar. De uitstekend in vorm zijnde Nacer Chadli opende de score voor de Apeldoorners na ruim een kwartier. Tien minuten later was het gelijk via Berry Powel. Op slag van rust kwam de thuisploeg aan de leiding na een eigen doelpunt van Rogier Meijer. Hugo Bargas tekende kort na de hervatting voor de gelijkmaker.

Fortuna Sittard-FC Zwolle 0-2FC Zwolle heeft de povere seizoenstart achter zich gelaten. De ploeg van Jan Everse won het derde competitieduel in vier wedstrijden. Tegen Fortuna Sittard waren Eldridge Rojer en Gergö Beliczky de doelpuntenmakers.