Go Ahead kan slepende soap afsluiten na ontvangen 200 duizend euro

Reacties

Go Ahead Eagles heeft na vier jaar eindelijk (gedeeltelijk) gekregen waar het recht op had. Kayserispor heeft een bedrag van 200.000 euro overgemaakt naar Deventer in verband met het doorverkooppercentage voor Deniz Türüç.

Go Ahead kan slepende soap afsluiten na ontvangen 200 duizend euro
© Pro Shots

Türüç speelde van 2012 tot 2015 voor Go Ahead Eagles en werd vervolgens verkocht aan Kayserispor. Bij die transfer zat een doorverkooppercentage en dus had Go Ahead recht op een bedrag van 300.000 euro toen Türüç bij Fenerbahçe tekende, maar Kayserispor betaalde nooit.

Go Ahead spande een zaak aan bij het internationale sporttribunaal CAS en werd ook in het gelijkgesteld. 'Maar ook na deze bindende uitspraak werd de uitbetaling van dit bedrag nog steeds voortdurend uitgesteld door Kayserispor. Kregen we onder meer te horen dat ze geen geld hadden omdat ze heel veel schuldeisers hebben', zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop van Go Ahead.

'Een jaar geleden hebben ze ons een voorstel gedaan om twintig procent van die drie ton over te maken. Daar zijn we niet mee akkoord gegaan. Onlangs zijn we met Kayserispor tot een settlement gekomen voor een bedrag van 200.000 euro. Inmiddels staat dat geld ook daadwerkelijk bij Go Ahead Eagles op de rekening, waardoor het 'boek Kayserispor' eindelijk definitief dicht kan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.