Go Ahead Eagles strikt verdediger met 71 Serie A-duels in de benen

Reacties

Go Ahead Eagles heeft vijf dagen na het verstrijken van de transferwindow een nieuwe verdediger vastgelegd. Federico Mattiello (27) moet in Deventer de rechterflank gaan bestrijken.

Go Ahead Eagles strikt verdediger met 71 Serie A-duels in de benen
© Pro Shots

Mattiello liep deze zomer uit zijn contract bij Atalanta Bergamo en was daarom transfervrij op te pikken. De Italiaan heeft in De Adelaarshorst zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract. Mattiello begon zijn carrière bij Juventus, dat hem verhuurde aan Chievo Verona en SPAL. Vijf jaar geleden nam Atalanta Bergamo de verdediger definitief over, maar zijn verblijf in Lombardije werd geen succes.

Mede dankzij uitleenbeurten aan opnieuw Spal, Cagliari, Spezia en Alessandria heeft Mattiello inmiddels 71 Serie A-duels achter zijn naam staan, maar dat was voor Atalanta niet genoeg om zijn aflopende contract te verlengen. Bij Go Ahead Eagles staat hij aan de vooravond van zijn eerste buitenlandse avontuur. Bij de huidige nummer zeventien van de Eredivisie moet Mattiello de concurrentiestrijd aangaan met Mats Deijl en Jamal Amofa.

FIFA
Go Ahead Eagles is overigens geen onbekende naam voor Mattiello, zo geeft de verdediger toe op de site van zijn nieuwe werkgever. 'Ik heb met ze gespeeld op FIFA. Waarom? Vanwege het opvallende rood-gele tenue. En omdat er heel veel jonge spelers in dat team zaten. In de career mode kun je die heel mooi een paar seizoenen ervaring op laten doen en op die manier een hoog niveau laten halen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.