Go Ahead Eagles profiteert van de lessen van Luc Nilis

Reacties

In dit Eredivisie-seizoen werden er tot dusver pas drie goals gemaakt uit directe vrije trappen. Twee van drie doelpunten kwamen op naam van Philippe Rommens. De middenvelder van Go Ahead Eagles mag zich met dank aan Luc Nilis een ware vrijetrappen-specialist noemen.

Go Ahead Eagles profiteert van de lessen van Luc Nilis
© Pro Shots

Go Ahead is dé grote verrassing van dit Eredivisie-seizoen en staat zeer knap vijfde. Het aandeel van Rommens in dat succes is groot. De middenvelder speelt vrijwel altijd en geldt als een belangrijk verlengstuk van de trainer. Hij leest het spelletje, bepaalt het tempo. Bovendien heeft de Belg een geheim wapen met zijn dode spelmomenten.

'Dat is sinds mijn periode bij PSV al een specialiteit', zegt Rommens, die twaalf jaar lang in de Eindhovense jeugdopleiding speelde, in een uitgebreid interview met VI. 'Ik heb daar veel op getraind met Luc Nilis. Dan leer je natuurlijk van de beste. Een tip die me bij is gebleven en die ik nog altijd gebruik, is dat je altijd naar de bal moet blijven kijken. Ook als je hebt geschoten.'

'Eigenlijk wil je op het moment dat je de bal raakt, meteen kijken wat er gebeurt', vervolgt Rommens over zijn geheime wapen, dat inmiddels niet meer zo geheim is. 'Je ogen gaan naar de muur, het doel. Maar Luc leerde me dat je een paar milliseconden langer naar de bal moet blijven kijken. Dan trap je écht door. Een vrije trap zit hem ook in de details.'

Lees het volledige interview met Philippe Rommens in het magazine of online via VI PRO:

Philippe Rommens is een vreemde eend in de bijt, want de vrijetrappen-specialisten lijken juist uit te sterven. Lees daar via VI PRO meer over:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.