Go Ahead Eagles blij met topfitte Van Beukering

Jhon van Beukering tekende onlangs een contract dat hem tot de winterstop aan Go Ahead Eagles verbindt. De 26-jarige spits zat zonder club nadat hij vorig seizoen bij De Graafschap – dat hem huurde van NEC – om disciplinaire werd weggestuurd. In Nijmegen was hij ook niet meer welkom.

Go Ahead Eagles blij met topfitte Van Beukering

Van Beukering werkte een goede stage af bij Swansea City, maar tot een contract kwam het niet. Vervolgens kon de aanvaller kiezen tussen AGOVV Apeldoorn en Go Ahead Eagles. Het werd de club uit Deventer.

'En daar zijn wij erg blij om', zegt Andries Ulderink die Van Beukering nog kent uit diens eerste periode bij De Graafschap. 'Jhon is topfit, hij heeft heel erg goed voor zichzelf getraind en wat ik van hem bij ons heb gezien, ziet er veelbelovend uit. Hij was het plezier in het voetbal kwijt en hij wil zich nu opnieuw bewijzen. Voor een trainer is er niets mooiers dan werken met spelers die de motivatie uit zichzelf halen,' aldus de coach in gesprek met Voetbal International.

Ulderink speelt met zijn ploeg altijd 4-3-3, maar met Koen van der Biezen als diepe spits is er een kans dat de oefenmeester nu voor een 4-4-2 systeem kiest. 'Ik denk dat Jhon en Koen heel goed samen kunnen spelen. Jhon kan namelijk onder Van der Biezen spelen, bovendien is het goed dat die ook wat concurrentie krijgt.'

Van Beukering – hij kwam in 203 duels tot 76 doelpunten – speelt op amateurbasis omdat de Eerstedivisionist het salaris dat hij kreeg bij NEC nooit kan betalen. Bovendien kan de aanvaller in de winterstop transfervrij weg als hij zich opnieuw in de kijker heeft gespeeld.

Go Ahead neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen de koploper van de Jupiler League: Helmond Sport.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen