Gloster tekent bij PSV: 'Een droom die uitkomt'

Reacties

PSV heeft Chris Gloster definitief binnen. De negentienjarige linksback heeft een contract voor drie seizoenen getekend in Eindhoven.

Gloster tekent bij PSV: 'Een droom die uitkomt'

De komst van Gloster zat er al een tijdje aan te komen, maar is nu dus officieel. De verdediger komt over van Hannover 96, waar hij het afgelopen jaar onder contract stond. De Duitsers namen hem in de zomer van 2018 over van New York Red Bulls.

'Het is een droom die uitkomt dat ik mag tekenen bij zo'n grote club. Ik ben klaar voor het nieuwe seizoen', vertelt Gloster op de clubsite van PSV. 'Ik heb voor Europa gekozen, omdat ze hier meer kansen geven aan jonge spelers. In Amerika kijken ze meer naar de ervaring en hoe sterk je bent. Als je hier goed genoeg bent, maakt het niet uit hoe oud je bent.'

De Amerikaan sluit in eerste instantie aan bij de selectie van Jong PSV. 'Het voetbal in Amerika zit al een poosje in de lift en daarom volgen wij bijvoorbeeld hun nationale jeugdteams inmiddels vrij intensief. Via die weg is Chris bij ons in beeld gekomen, net als eerder Richie Ledezma die ook bij Jong PSV speelt. Hij is verdedigend agressief op een goede manier en heeft een drive naar voren', legt technisch directeur John de Jong uit.

'Donyell Malen is de enige onomstreden spits aan het worden bij PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.