Globetrotter Krul voegt nieuw hoofdstuk toe aan bonte verzameling

Reacties

André Krul is een man van de wereld die zijn kwaliteiten als keeper gebruikt om veel culturen te ontdekken. De 35-jarige doelman is kort geleden neergestreken in Gibraltar, niet ver van verwijderd van de verlangde kroon op zijn carrière.

Globetrotter Krul voegt nieuw hoofdstuk toe aan bonte verzameling
© Pro Shots

Na Malta, Colombia, Puerto Rico, België, Japan, Australië en Duitsland is Gibraltar sinds vorige week de volgende pleisterplaats in de wereldreis van Krul. Glacis United is de negentiende club van de doelman, die in het Nederland uitkwam voor onder meer Sparta Rotterdam, Telstar en SC Cambuur.

Krul, die inmiddels twee duels voor Glacis United achter de rug heeft, is in Gibraltar hemelsbreed niet ver verwijderd van het ontbrekende continent in zijn carrière. Krul wil de eerste Nederlander worden die in Europa, Zuid-Amerika, Azië, Australië én Afrika heeft gespeeld.

Afrika ontbreekt nog. 'Ik ben nu zo dicht bij het punt dat ik de eerste Nederlandse speler in de geschiedenis kan worden die op elk continent heeft gespeeld', zegt hij bij NOS Langs de Lijn en Omstreken. 'Nu aan het eind van mijn carrière zou ik het heel erg bijzonder vinden om dat te bereiken. Leuk om geschiedenis te schrijven en die cultuurverschillen te ervaren.'

In 2020 kwam Krul aan het woord over zijn avonturen in den vreemde. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.