Gladbach wint maar pechvogel Reus valt opnieuw uit

Borussia Mönchengladbach boekte na twee opeenvolgende duels zonder zege weer een succes. Hannover 96 snoepte een punt weg bij 1. FC Kaiserslautern.

Gladbach wint maar pechvogel Reus valt opnieuw uit

Borussia Mönchengladbach-FSV Mainz 05 1-0Borussia Mönchengladbach gaat de winterstop in als nummer vier van de Bundesliga. In het thuisduel met FSV Mainz 05 (1-0) hield de formatie van trainer Lucien Favre een vroege voorsprong tot het laatste signaal vast. Met 33 punten hebben Die Fohlen hun beste heenronde achter de rug sinds het seizoen 1976/77, de vijfde en laatste keer dat de landstitel werd veroverd.

Al in de vijfde minuut tekende Patrick Herrmann voor het enige doelpunt. De middenvelder werd in stelling gebracht door vedette Marco Reus, die zijn rentree maakte na twee duels afwezigheid. De aanvaller, die zijn directe tegenstander Svensson passeerde en vervolgens de bal in de loop mee gaf aan Hermann, brak begin december een teen.

Dankzij een speciale schoen kon Reus eerder dan verwacht zijn rentree maken. Dat was belangrijk aangezien de hoofdmacht zonder de drievoudige international in de gelederen al ruim anderhalf jaar geen wedstrijd meer heeft gewonnen. Des te treuriger is het dat hij in de 83ste met een blessure aan zijn linkerknie moest worden vervangen. Zijn inzetbaar voor het bekerduel met Schalke 04 van komende woensdag is uiterst onzeker. Voor FSV Mainz 05 betekende het bezoek aan Gladbach de vierde opeenvolgende wedstrijd zonder overwinning.

1. FC Kaiserslautern-Hannover 96 1-1Het defensief spelende Hannover 96 behaalde in Kaiserslautern ietwat gelukkig een punt. Tot de verrassende 0-1 voorsprong van Mohammed Abdellaoue was FCK beduidend feller en gevaarlijker. Met twee wissels tijdens de pauze ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Adam Nemec passeerde met een schot vanaf veertien meter Hannover 96-goalie Ron-Robert Zieler. 1. FC Kaiserslautern beëindigde het duel met tien man doordat een andere invaller, Itay Shechter, in de 87ste minuut met de rode kaart van het veld was gestuurd. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's