Gladbach vermorzelt Hertha in jacht op CL-deelname

Reacties

Borussia Mönchengladbach heeft in de strijd om de Duitse Champions League-tickets een belangrijke overwinning geboekt. BMG was in eigen huis veel te sterk voor concurrent Hertha BSC en nadert de club uit Berlijn tot op drie punten: 5-0.

Gladbach vermorzelt Hertha in jacht op CL-deelname

Mönchengladbach en Hertha zijn samen met Schalke 04, FSV Mainz 05 en Bayer Leverkusen verwikkeld in een spannende strijd om de plaatsen drie en vier in de Bundesliga, die recht geven op deelname aan de (voorronde) Champions League. De club uit Berlijn trok als nummer drie naar Borussia Park, maar had het zwaar tegen de ploeg van André Schubert.

De thuisploeg begon sterk en zette het overwicht binnen een kwartier al om in een voorsprong. Thorgan Hazard tekende voor de openingstreffer op aangeven van Mahmoud Dahoud. Die Fohlen misten topscorer Raffael, maar hadden de Braziliaan niet nodig om de score in de tweede helft verder uit te bouwen. Door doelpunten van André Hahn, Patrick Hermann, nog eens Hazard en Ibrahima Traoré groeide het duel uit tot een flinke afstraffing voor de bezoekers. De laatste keer dat Hertha vier of meer doelpunten tegen kreeg was in oktober, ook toen was Gladbach de tegenstander in Berlijn (1-4).

Met nog zes wedstrijden te gaan staat Gladbach nu vierde (het doelsaldo van Leverkusen is minder). Mainz en Schalke volgen op één punt. Hertha blijft derde, ruim achter Bayern München en Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.