Hertha BSC profiteert van harde aanpak Dardai

In de Bundesliga bezetten Bayern München en Borussia Dortmund onbedreigd de bovenste plekken. De derde plaats is stevig in het bezit van Hertha BSC, alom beschouwd als het Überraschungsteam van de Bundesliga. In ruim een jaar tijd is de Berlijnse club getransformeerd van degradatiekandidaat tot grootste kanshebber voor het derde Champions League-ticket.

Hertha BSC profiteert van harde aanpak Dardai

Hoofdtrainer en clubicoon Pal Dardai verdient de credits voor het reanimeren van de hoofdmacht, die ten tijde van zijn aanstelling vorig jaar februari voorlaatste stond en slechts op basis van een beter doelsaldo de play-offs om lijfsbehoud ontliep. Als opvolger van de ontslagen Jos Luhukay leek de Hongaar – Hertha’s recordspeler met 286 Bundesliga-optredens – in eerste instantie door de clubleiding te zijn ingezet om sympathie en tijd te winnen. Maar deze jaargang is de progressie duidelijk. Zelden voetbalde Die Alte Dame op het hoogste niveau zo dominant als nu. Daarnaast heeft Dardai het aantal tegentreffers fors teruggedrongen. En volgende maand duelleert Hertha BSC met Borussia Dortmund om een plaats in de finale om de DFB-Pokal.

Het moet gezegd, dit seizoen heeft de club een gelukkige hand met haar transfers. Vladimir Darida, Mitchell Weiser en Vedad Ibisevic zijn allen waardige versterkingen gebleken. De komst van Ibisevic als extra aanvaller heeft er bovendien toe geleid dat ook Salomon Kalou een veel hoger niveau haalt. Een jaar geleden bestond er grote twijfel of de voormalige Feyenoorder nog wel de juiste motivatie had om voor elke wedstrijd negentig minuten gas te geven.

Bekijk hier al onze video's