Gladbach-trainer legt uit waarom de City-code eigenlijk niet te kraken is

Reacties

Borussia Mönchengladbach staat dinsdag in de Champions League voor een mission impossible. Een 0-2 achterstand goed maken tegen Manchester City is haast niet te doen, zo legt trainer Marco Rose gedetailleerd en aan de hand van voorbeelden uit.

Gladbach-trainer legt uit waarom de City-code eigenlijk niet te kraken is
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 0
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Bij The Citizens is het vertrouwen groot voor de return van dinsdagavond. En dat is ook niet zo gek, gezien de 0-2 zege uit het heenduel. Voor Die Fohlen wordt de klus in Boedapest (waar vanwege de coronamaatregelen ook het heenduel werd gespeeld) een zware. En niet alleen omdat de ploeg van Rose de laatste weken de weg een beetje kwijt is. Gladbach deed het lange tijd geweldig, maar heeft nu al acht officiële duels duels op rij niet gewonnen en is in de Bundesliga afgezakt naar de middenmoot.

Nee, Rose is vooral angstig omdat Man City nauwelijks te kloppen is. Op de vooruitblikkende persconferentie legde hij uit waar 'm dat precies in zit. 'Zij spelen een nogal compleet spelletje', begon hij zijn analyse. De conclusie daarvan: het is eigenlijk onmogelijk om een goed werkend plan te bedenken tegen de miljardenploeg van manager Pep Guardiola.

Wereldtop
Rose legt het uit aan de hand van vier belangrijke aspecten van het voetbal: 'In het heenduel probeerden wij op te bouwen, maar City is ongelooflijk goed in het onder druk zetten van een tegenstander die dat doet. Ten tweede: als zij zélf de bal hebben, is het ongelooflijk moeilijk om hén onder druk te zetten. Ze vinden namelijk vrijwel altijd oplossingen om eronderuit te voetballen. Als ze de bal een keer verliezen, dan zijn ze meesters in de Gegenpress en hebben ze 'm snel terug. En als wij balbezit kwijtraken, dan zijn ze er razendsnel uit.'

En dus, stelt Rose: 'Ze zijn absolute wereldtop, in heel veel onderdelen van het voetbal. Maar we hebben gewoon nog een kans om door te gaan. We moeten realistisch zijn, maar niet uitsluiten dat er iets mogelijk is. Op een topdag, met een 1-0 voorsprong, kan er van alles gebeuren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.