Gimnàstic helpt Real Madrid aan zege

Real Madrid heroverde de derde plaats in de Primera División dankzij een moeizame zege op Gimnàstic, met een belangrijke bijrol voor Ruud van Nistelrooy.

Real Madrid-Gimnàstic 2-0
Tegen de nummer voorlaatst van de Primera División overtuigde Real zelden. En dat terwijl Nàstic in de zevende minuut al César Navas was kwijtgeraakt door een rode kaart. De verdediger moest inrukken omdat hij de doorgebroken Ruud van Nistelrooy naar de grond had getrokken. Maar het tiental van Gimnàstic hield lang stand. Pas na de heel povere eerste helft lukte het Real de beslissing te forceren. De manier waarop dat gebeurde vertelde alles over de vorm van De Koninklijke.

In de 55ste minuut schoot de sterk ingevallen Robinho vanaf vijf meter de bal hoog in het doel, nadat Van Nistelrooy de bal half had geraakt bij een schotpoging: 1-0. En tien minuten voor het eindsignaal was het David García, die van dichtbij zijn eigen doelman Albano Bizarri klopte in een poging al koppend een voorzet van Michel Salgado weg te werken.

Real Zaragoza-Atlético Madrid 1-0
Met zijn achttiende doelpunt van het seizoen hielp Diego Milito Zaragoza aan de zege op Atlético. De Argentijn reageerde het snelst op een diepe pass en schoot van dichtbij de bal achter doelman Leo Franco. Deze ene goal was voldoende voor de drie punten, in een duel waarin amper kansen te zien waren. Met zijn treffer kwam Milito op gelijke hoogte met topscorers Ronaldinho en Frédéric Kanouté. Zaragoza blijft vijfde en naderde nummer vier Valencia tot op een punt.

Villarreal-Real Sociedad 1-1
Villarreal verspeelde twee punten tegen de hekkensluiter. Savio opende de score in de 39ste minuut, maar na een uur kopte Josico de gelijkmaker binnen. Het meest noemenswaardig was de rentree van Robert Pires. De Fransman kwam vlak na de gelijkmaker van Josico in het veld. Hij had nog geen wedstrijd gespeeld voor Villarreal vanwege een zware knieblessure.