Giménez over grootste teleurstelling: 'Het luchtte op, maar was niet slim'

Reacties

Voor Feyenoord-spits Santiago Giménez was 2023 een memorabel jaar en in de VI Kerstspecial blikt de Mexicaan terug op een aantal gedenkwaardige momenten. De grootste teleurstelling voor Giménez was de Europese uitschakeling tegen AS Roma, in februari weer de tegenstander in de Europa League, en de rode kaart die hij pakte in Stadio Olimpico.

Giménez over grootste teleurstelling: 'Het luchtte op, maar was niet slim'
© Pro Shots

Feyenoord was in april dicht bij een plek in de halve finales van de Europa League. Na de nipte zege in het heenduel in De Kuip (1-0) stond het in Rome met een paar minuten te gaan 1-1. Maar Roma dwong door een laat doelpunt van Paulo Dybala nog een verlenging af. Daarin liepen de Romeinen uiteindelijk uit naar een 4-1 zege.

De Mexicaan moest nog voor het einde van de wedstrijd met een directe rode kaart van het veld na een felle charge op Gianluca Mancini. 'Die verdedigers van Roma waren de hele wedstrijd al aan het provoceren, maar toen wij 1-1 maakten en zij dreigden te worden uitgeschakeld, hoorde je ze niet meer. Pas in de verlenging hadden ze weer praatjes. Het werd snel 2-1 en 3-1, uiteindelijk verloren we geflatteerd met 4-1. “Go home”, riepen die verdedigers, “ga maar huilen”. Ze lachten ons ook gewoon uit. Ik dacht bij mezelf: Oké, je gaat dan wel naar die halve finale, maar wel met een schop van mij als felicitatie.'

© Pro Shots

'Dom, frustratie. Ik wist natuurlijk meteen dat het rood was', zei Giménez, die door de rode kaart ook de eerste twee groepsduels in het huidige Champions League-seizoen miste. 'Mijn temperament had de overhand gekregen. Ik liet me gaan. Het luchtte op, maar ’t was niet slim. Een echte topspits heeft zijn emoties altijd onder controle. Ik denk niet dat dit me nog een keer zal gebeuren.'

'Het gekke is dat ik toch wel genoot van die wedstrijd; een voetbaloorlog met alles erop en eraan. Hun trainer, José Mourinho, die de boel opzweepte, hun spelers en supporters die als gekken tekeergingen. Ik hou ervan, zo gaat dat ook altijd in De Kuip. Ik ben na afloop Mancini nog mijn excuses gaan aanbieden. Hij accepteerde ze en vertelde dat-ie me wel begreep. Als hij in mijn schoenen had gestaan, zou-ie hetzelfde hebben gedaan', besluit Giménez.

Do 15 feb.

Do 22 feb.

Lees hieronder op VI PRO de volledige terugblik met Feyenoorder Santiago Giménez op zijn memorabele jaar 2023.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.