Giménez helpt Feyenoord met hattrick aan onnodig moeizame zege

Reacties

Feyenoord heeft zaterdag bij de hervatting van de Eredivisie tegen Excelsior de derde competitiezege op rij geboekt. De ploeg van trainer Arne Slot maakte het zichzelf wel onnodig moeilijk door in de eerste helft de ene na de andere grote kans te missen. Santiago Giménez miste de grootste van allemaal, maar was desondanks goud waard met een hattrick, zijn tweede van het seizoen.

Giménez helpt Feyenoord met hattrick aan onnodig moeizame zege
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
2 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Na een pauze van twee weken door de interlandpauze vormde het Rotterdamse onderonsje met Excelsior voor Feyenoord de opmaat richting de Champions League-kraker tegen Atlético Madrid en de topper tegen PSV. Het was voor Slot reden om Gernot Trauner aan de kant te houden, omdat de knie van de Oostenrijkse verdediger het Kralingse kunstgras mogelijk niet goed zou verdragen.

Slot voegde eraan toe dat Trauner mogelijk wel had gespeeld bij een wedstrijd op natuurgras, maar benadrukte vrijdag al het spelen op kunstgras niet per se een nadeel te vinden. Als het nat is. En dat was het. Want de regen kwam af en toe met bakken uit de lucht. En het regende ook kansen voor Feyenoord, maar daar sprong het zeer onzorgvuldig mee om.

Aanvankelijk leek Feyenoord een makkelijke middag tegemoet te gaan, omdat Giménez al na vijf minuten een voorzet van Igor Paixão uit een lastige hoek binnenwerkte. Nadat Mats Wieffer vervolgens oog in oog met Stijn van Gassel op de doelman van Excelsior had geschoten en Quinten Timber de lat had geraakt, strafte Troy Parrott die missers af toen hij alleen afkon op Justin Bijlow.

Na de gelijkmaker van Excelsior was Feyenoord opnieuw heer en meester, maar het verzuimde om dat in de score uit te drukken. Luka Ivanusec kopte in een rommelige situatie tegen Van Gassel aan en acht minuten voor rust tekende de normaal zo trefzekere Giménez voor de grootste misser van de middag door na een goed uitgespeelde aanval voor een leeg doel over te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo dreigde het halverwege een vervelende middag te worden voor Feyenoord, zeker toen Bart Nieuwkoop zich vlak na rust met een spierblessure moest laten vervangen door Thomas Beelen. Vlak daarna kwam ook de weer fitte Yankuba Minteh in de ploeg. De Gambiaanse vleugelspits bewees direct zijn waarde door bij zijn eerste actie de bal voor te geven op Giménez, die wél raad wist met deze kans.

De vijftiende competitiegoal van de Mexicaan kreeg al snel navolging. Timber leek de wedstrijd na een een-twee met Calvin Stengs in het slot te gooien, maar zes minuten later bracht Lazaros Lamprou de spanning na een combinatie met Parrott toch weer terug. Giménez maakte acht minuten voor tijd zijn hattrick echter compleet met een van richting veranderd schot en leidde Feyenoord zo naar de zege.

Bekijk hieronder de Coen Dillen-index.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Excelsior Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
5
Ajax
33
15
10
8
72-59
+13
55
6
N.E.C.
33
13
11
9
64-50
+14
50
7
FC Utrecht
33
13
10
10
46-44
+2
49
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.