Giménez gebruikt grote woorden: 'We kunnen geschiedenis schrijven'

Reacties

Santiago Giménez heeft grote plannen met Feyenoord dit seizoen. De spits die tweemaal scoorde tijdens zijn Champions League-debuut denkt dat Feyenoord de verrassing van dit seizoen kan worden.

Giménez gebruikt grote woorden: 'We kunnen geschiedenis schrijven'
© Ziggo Sport
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Lazio
Lazio

Giménez moest geduld hebben voordat hij zichzelf op het hoogste Europese podium kon laten zien, maar het uitgestelde debuut stelde niet teleur. 'Dit was absoluut een droomdebuut in de Champions League. Hier droomde ik van als kind, ik heb me altijd zo'n avond voorgesteld. Ik ben zo dankbaar. Ik moest twee wedstrijden wachten, maar het derde duel was geweldig', glunderde de topschutter bij Ziggo Sport.

Het is momenteel genieten bij Feyenoord en de sfeer binnen de selectie is goed. Daarom was Giménez ook niet teleurgesteld toen hij in de slotfase naar de kant werd gehaald en zo een kans op een hattrick ontnomen werd. 'Ik was niet teleurgesteld dat ik eruit werd gehaald. We zijn niet met 11, maar met 22 spelers. Ik respecteer het besluit van de coach, ik steun Ayase', doelt Giménez op Ueda, zijn concurrent in de spits.

Giménez werd de eerste Feyenoorder die tweemaal scoorde bij zijn debuut in de Champions League en slechts twee andere Feyenoord-spitsen gingen hem met een dubbelslag voor in het elitetoernooi. Hij trad in de voetsporen van Julio Cruz en Jon Dahl Tomasson. De Mexicaan denkt dat er meer in het vat zit. 'We kunnen geschiedenis schrijven en de grote verrassing zijn dit seizoen. We hebben een geweldig team, we moeten in onszelf geloven en keihard blijven werken.'

De focus voor Feyenoord gaat nu terug op de Eredivisie, FC Twente is de volgende tegenstander. Daarna speelt de regerend landskampioen tegen RKC Waalwijk, om vervolgens weer tegenover Lazio te staan in de groepsfase van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.