Giménez en Feyenoord ook in Zwolle niet te stoppen

Reacties

Santiago Giménez blijft maar scoren in de Eredivisie. Door een dubbelslag van de spits won Feyenoord zondag op bezoek bij PEC Zwolle eenvoudig.

Giménez en Feyenoord ook in Zwolle niet te stoppen
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord-coach Arne Slot hoopte dat zijn ploeg de lijn van de afgelopen weken ook na het midweekse duel op bezoek bij Atlético Madrid door kon trekken. In Madrid maakte Feyenoord indruk, maar werd wel nipt verloren (3-2). Slot wist al dat de overgang naar het duel in Zwolle groot zou zijn.

Daar kwam zondag bij dat de bedoelingen van PEC direct duidelijk waren. Al in de eerste minuten waren twee flinke Zwolse tackles te zien. Indruk maakte het allemaal niet op Feyenoord. In de tweede minuut kwam de thuisploeg nog goed weg toen scheidsrechter Sander van der Eijk geen strafschop gaf toen Giménez naar de grond ging. Hij kwam in kansrijke positie na geklungel van Thomas Lam in de opbouw. Na een kwartier had Yankuba Minteh de score moeten openen, maar hij verzuimde als eindstation van een razendsnelle counter oog in oog met doelman Jasper Schendelaar af te ronden of Igor Paixão aan te spelen.

Kort nadat PEC om een strafschop riep voor een handsbal van David Hancko, was het wel raak voor Feyenoord. En dat mochten Schendelaar en verdediger Sam Kersten zichzelf aanrekenen. Het PEC-duo klungelde, waardoor de bal precies voor Giménez en een leeg PEC-doel plofte (zie goal hieronder). Het was voor de Mexicaanse international een koud kunstje zijn elfde Eredivisie-goal van het seizoen te maken. Bovendien was het de zevende Eredivisie-wedstrijd op rij waarin hij scoorde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Omdat Feyenoord het vizier allesbehalve op scherp had, aan de bal geregeld slordig was en vooral Minteh verzuimde zijn ploeggenoten in kansrijke situaties aan te spelen bleef het wel 0-1 tot rust. PEC had op wat klutssituaties bij corners weinig in de melk te brokkelen en was eveneens slordig als er wel een uitbraak lonkte.

Tien minuten na rust gooide Giménez het duel in het slot. Na slecht Zwols wegwerken, knalde hij de bal in de korte hoek. Het was alweer zijn twaalfde goal van de competitie, bovendien goed voor een clubrecord (meer daarover in het artikel hieronder).

Na die goal dacht Giménez nog even aan een strafschop en een hattrick, maar dat feest ging niet door omdat hij zelf buitenspel stond. Omdat Feyenoord daarna verzuimde verder weg te lopen en Dean Huiberts naliet de spanning terug te brengen bleef het bij 0-2. In de slotfase werd volop gewisseld, maar niet meer gescoord. Invaller Alireza Jahanbakhsh was met een knal tegen de lat nog het dichtst bij.

Zo won Slot op bezoek bij zijn oude club voor de zesde keer op rij in de competitie. Na de interlandperiode wacht de thuiswedstrijd tegen Vitesse. PEC, dat nu de laatste drie duels op rij verloren heeft, neemt het dan op tegen Excelsior. De ploeg van coach Johnny Jansen staat met zeven punten in de middenmoot, terwijl Feyenoord alleen PSV boven zich moet dulden.

Feest bij de Feyenoord-spelers.
© Pro Shots
Feest bij de Feyenoord-spelers.

De rapportcijfers 

PEC Zwolle Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
5
Ajax
33
15
10
8
72-59
+13
55
* Actueel tot en met 19 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer S. Giménez
Meer over S. Giménez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.