Gillet nieuwe captain Anderlecht na bedanken Deschacht

John van den Brom heeft Guillaume Gillet aangewezen als de nieuwe aanvoerder van Anderlecht. De trainer van de kampioen van België koos aanvankelijk voor Olivier Deschacht (foto), maar die bedankte vanwege het verleden.

Gillet nieuwe captain Anderlecht na bedanken Deschacht

'Die band is niet meer aan mij besteed, want het verleden heeft op dat vlak een litteken achtergelaten. Ik vergeet nooit wat Ariël Jacobs me aandeed', aldus Deschacht over de trainer die Lucas Biglia aanvoerder maakte toen de verdediger in het seizoen 2010/11 lange tijd geblesseerd was.

Van den Brom kwam om die reden uit bij Gillet, die al vier seizoenen uitkomt voor Anderlecht. De 29-jarige rechtsachter volgt daarmee Biglia op, die deze zomer vertrok naar Lazio Roma. Behalve Gillet waren ook doelman Silvio Proto en de Nederlander Bram Nuytinck in de race om het aanvoerderschap.

De voormalige captain van de paars-witten kan zich overigens goed vinden in de keuze van de Nederlandse oefenmeester. 'Gillet is een prima keuze. Hij moet misschien nog meer zijn stempel drukken, maar zal dat goed doen', meent de ervaren Deschacht tegenover Het Nieuwsblad.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen