Giakoumakis is de held na blessure back op slechtst denkbare moment

Celtic heeft zaterdagmiddag een spectaculaire overwinning geboekt op St. Johnstone. De koploper van Schotland incasseerde in de 93ste minuut de 1-1, maar daarna zorgde Georgios Giakoumakis voor de 1-2. Dankzij de zege heeft Celtic 24 punten na 9 wedstrijden; nummer twee Rangers FC volgt op 19 uit 8 duels.

St. Johnstone
1 - 2
Celtic
Celtic

Celtic kwam in de slotfase van de eerste helft op voorsprong tegen de nummer negen van Schotland. Verdediger Andrew Considine van St. Johnstone werkte de bal in eigen doel na een lage voorzet van Sead Haksabanovic. Na de pauze bleef de 0-1 voorsprong lang staan, maar in de derde minuut van de blessuretijd verzorgde Alex Mitchell de gelijkmaker. Na een vrije trap kon hij de bal aannemen in het strafschopgebied en van dichtbij afronden.

Met veel fortuin trok Celtic de wedstrijd toch nog naar zich toe. Rechtsback Drey Wright van St. Johnstone liep, na het blokkeren van een voorzet, een blessure op. Hij ontving een pass van een ploeggenoot, maar was niet in staat om de bal aan te nemen. De hinkende Wright zag lijdzaam toe dat de gehele rechterflank open was, waardoor Celtic een aanval kon opzetten. Giakoumakis schatte een voorzet van Alexandro Bernabei op waarde en vierde feest met het uitpubliek.