Giakoumakis: 'Een eer dat Machlas me volgt'

Reacties

Georgios Giakoumakis kan woensdag in het oefenduel met Cyprus debuteren voor de Griekse nationale ploeg. Voor de 25-jarige spits is de uitnodiging die bondscoach John van 't Schip verstuurde een beloning voor een uitermate productieve seizoenstart bij VVV-Venlo.

Giakoumakis: 'Een eer dat Machlas me volgt'
© Pro Shots
Griekenland
Griekenland
2 - 1
Cyprus
Cyprus

Na acht speelrondes staat Giakoumakis met zeven treffers ex aequo tweede op de topscorerslijst. In het afgebroken vorige seizoen was Johnatan Opoku met zes goals de productiefste speler van VVV.

'Voor Griekenland debuteren is mijn droom. Als fan van het Nederlandse voetbal kijk ik ook uit naar werken met Van 't Schip', zegt Giakoumakis, die afgelopen weekeinde in het thuisduel met Heracles Almelo in meerdere opzichten een hoofdrol vervulde.

Recent liet Nikos Machlas in gesprek met VI optekenen dat hij thuis op Kreta zijn tv trouw afstemt op de duels van VVV. Hij is fan van zijn eilandgenoot. 'Wow, zei hij dat echt!? Nikos Machlas? Hij is van een ander niveau, een legende in het Griekse voetbal. Een eer dat hij me volgt', aldus Giakoumakis.

Machlas herkende eerder de kwaliteiten van Giakoumakis wel, maar zag vooral ook een spits die vertrouwen nodig heeft. 'Klopt helemaal. De laatste drie jaar speelde ik zonder vertrouwen. Het was de belangrijkste reden dat mijn ontwikkeling stil kwam te staan. Ik snakte naar een frisse start, een nieuwe kans. En die heb ik hier gekregen. Ik ben VVV dankbaar en ga er alles aan doen om de club in de Eredivisie te houden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.