Gewilde Van Ginkel: 'Ik weet wat ik bij PSV krijg'

Reacties

Ondanks meer interesse heeft Marco van Ginkel heel bewust voor PSV gekozen. De Chelsea-huurling wil tijdens zijn derde termijn in Eindhoven een van de steunpilaren worden.

Gewilde Van Ginkel: 'Ik weet wat ik bij PSV krijg'

Deze week werd bekend dat PSV de middenvelder voor een derde keer huurt van de Londenaren, waar Van Ginkel nog wel zijn contract verlengde. PSV was niet de enige gegadigde voor Van Ginkel. 'Ik kon ook naar clubs in Spanje, Turkije en Engeland, maar ik wil een heel seizoen belangrijk zijn voor PSV. Ik weet wat ik hier krijg.'

Door het vertrek van routinier Andrés Guardado, zullen mogelijk ook andere taken van Van Ginkel gevraagd worden: een leidende rol. De man die tijdens zijn eerste verhuurperiodes al belangrijk was met zijn spel en doelpunten, ziet dat wel zitten. 'Het is een rol die mij wel past. Leider zijn, dat zit wel een beetje in me. Maar verder is het natuurlijk niet aan mij, maar aan de trainers. Er is nog niet over gesproken. Of een huurling tweede aanvoerder kan zijn? Tja, dat weet ik niet, dat is aan de staf, voor mij zal het in elk geval geen probleem zijn', aldus Van Ginkel. Bij PSV werd Luuk de Jong opnieuw aangewezen als eerste aanvoerder.

Het doel van het nieuwe seizoen is voor de voormalige middenvelder van Vitesse kraakhelder. 'Iedereen bij de club wil zich revancheren voor afgelopen seizoen. Het is niet echt goed gegaan. Vooral de eerste helft van het seizoen heeft PSV te veel punten laten liggen. Het gat was al behoorlijk groot, terwijl we eigenlijk ook nog kans hadden om het in te lopen. Nu zullen we opnieuw voor de titel moeten gaan, dat moet PSV altijd.'

Lees in de nieuwe VI, die woensdag in de winkels ligt, een uitgebreide reportage over PSV. Clubwatcher Marco Timmer volgde de club tijdens het trainingskamp in Verbier op de voet en sprak onder anderen met Luuk de Jong, Jorrit Hendrix en trainer Phillip Cocu.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.