Gewilde Feyenoord-beul bewondert Zlatan: 'Te verlegen om hem aan te spreken'

Reacties

Nicolò Zaniolo voelt zich gevleid door de interesse van meerdere topclubs in zijn diensten. De aanvaller van AS Roma, die de Conference League-finale tegen Feyenoord besliste, blikt in La Gazzetta dello Sport ook terug op een wedstrijd tegen jeugdidool Zlatan Ibrahimovic.

Gewilde Feyenoord-beul bewondert Zlatan: 'Te verlegen om hem aan te spreken'
© Pro Shots

Zaniolo was dit seizoen een smaakmaker bij het Roma van José Mourinho en staat volgens Italiaanse media hoog op de verlanglijstjes van kampioen Milan en Juventus. De vraag is echter of beide clubs aan de vraagprijs van Roma willen voldoen: Zaniolo, die in Rome een contract heeft tot medio 2024, moet naar verluidt 65 miljoen euro kosten.

De negenvoudig Italiaans international is vereerd door de interesse van de Italiaanse top. 'Het is goed om te horen dat grote clubs aan je denken. Dat houdt in dat ik goed bezig ben', aldus Zaniolo in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 'Die interesse geeft mij nog meer motivatie om te laten waarom ik met die clubs in verband gebracht word.'

Sinds zijn rentree bij Roma, na twee zware knieblessures, heeft Zaniolo veel geleerd van Mourinho. 'Hij is een echte winnaar en heeft mij geleerd om te verdedigen, een onderdeel waarop ik mij moest verbeteren. Mourinho wees mij er ook op dat ik op bepaalde momenten op mijn tong moet bijten, zoals wanneer ik op de bank begin. Dan moet ik stil blijven en mezelf weer op het veld laten zien als het kan. Ik moet daar ook niet vervallen in zinloze provocaties.'

Ibrahimovic
Mocht een transfer naar Milan daadwerkelijk doorgang vinden, dan komt Zaniolo in Milaan zijn jeugdidool Ibrahimovic mogelijk tegen. 'Een droom kwam uit toen ik dit seizoen samen met Zlatan op het veld stond. Ik was te verlegen om hem aan te spreken, maar ik bewonderde hem van een afstandje. Ik keek naar hoe hij met en zonder bal bewoog. Wat een charismatische leider. Ik ben blij voor hem dat Milan de Scudetto heeft gewonnen', aldus Zaniolo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.