Gewilde De Rossi kiest na achttien jaar AS Roma voor Boca Juniors

Reacties

Daniele De Rossi gaat, als hij de medische keuring doorstaat, aan de slag bij Boca Juniors. De 36-jarige Italiaan kwam na achttien jaar trouwe dienst voor AS Roma niet tot overeenstemming met zijn geliefde club over een nieuw contract en koos uit talloze aanbiedingen voor een avontuur in Argentinië.

Gewilde De Rossi kiest na achttien jaar AS Roma voor Boca Juniors

Roma kon de wens van De Rossi om volgend seizoen nog tien tot vijftien wedstrijden te spelen niet inwilligen. Pas één dag voordat de club zijn vertrek aankondigde, kreeg De Rossi zelf te horen dat er geen toekomst voor hem was als speler van de Giallorossi. De clubicoon sloeg ook een aanbod voor de functie van directeur af.

Na diens emotionele afscheid, waarbij De Rossi een ellenlange ereronde maakte door het Stadio Olimpico, ontstond er veel belangstelling voor de Italiaan. LA Galaxy, Los Angeles FC, AC Milan, Internazionale, Atalanta Bergamo, Fiorentina en Sampdoria toonden ook belangstelling, maar grijpen mis. De Italiaan is donderdag aangekomen in Buenos Aires voor een medische keuring bij Boca Juniors, dat zijn tweede werkgever wordt.

De Rossi speelde 616 officiële wedstrijden voor AS Roma, waarin hij 63 goals maakte en 54 assists leverde. 'De negende koning van Rome', na de zeven koningen uit de mythologie en Francesco Totti, debuteerde op 30 oktober 2001 onder Fabio Capello in de Champions League-wedstrijd tegen Anderlecht (1-1). Dat was kort na de laatste Scudetto voor Roma, dat in de periode van De Rossi twee keer de Coppa Italia en eenmaal de Italiaanse Supercup won.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. De Rossi
Meer over D. De Rossi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.