Gewilde Bruma kan carrière voortzetten in Frankrijk

Reacties

Jeffrey Bruma is transfervrij na zijn vertrek bij VfL Wolfsburg en Montpellier kan zijn volgende bestemming worden. De nummer acht van het afgelopen Ligue 1-seizoen is de onderhandelingen gestart met de verdediger.

Gewilde Bruma kan carrière voortzetten in Frankrijk
© Pro Shots

VfL Wolfsburg zwaaide Bruma onlangs uit nadat hij dit seizoen geen enkele Bundesliga-wedstrijd speelde en in slechts één bekerwedstrijd zijn opwachting mocht maken. Het aflopende contract van de 29-jarige Nederlander werd dan ook niet verlengd en dus mocht Bruma transfervrij op zoek naar een nieuwe club. In die zoektocht is Montpellier op zijn pad gekomen.

De Franse club onderhandelt momenteel met de 25-voudig Oranje-international, maar een uitgemaakte zaak is een overstap naar Frankrijk nog niet. Er zijn meer kapers op de kust voor Bruma, die sinds de zomer van 2016 in Duitsland speelde. Toen nam VfL Wolfsburg de verdediger voor 11,5 miljoen euro over van PSV. Sindsdien werd hij twee keer verhuurd: aan Schalke 04 en FSV Mainz 05.

Bruma maakte in de jeugd de overstap van Feyenoord naar Chelsea. Daar stond hij tussen 2007 en 2013 onder contract. Chelsea verhuurde Bruma aan Leicester City en Hamburger SV, waarna PSV hem terug naar Nederland haalde. 

Spelersprofiel

Bruma


Geboortedatum:
13 november 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Rotterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
88 kg
Huidige club:
RKC Waalwijk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.